Krimi7. september 2021

Seksuelle overgreb på steddatter: 60-årig mand dømt

En 60-årig mand er mandag ved Retten i Aarhus blevet idømt fire års fængsel for adskillige seksuelle overgreb begået mod sin steddatter, fra hun var 12 til 16 år gammel
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210104_jsu6452_preview.jpg
 Foto: Jesper Sunesen

(Opdateret 09.45)

En 60-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt fire års ubetinget fængsel.

Kvinden, der i dag er 27 år, gik sidste år til politiet og anmeldte stedfaren.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelse.

Ifølge anklageskriftet, som SE og HØR har fået aktindsigt i, voldtog stedfaren pigen fra 2004 og helt frem til 2015. I starten af overgrebene var hun under 15 år.

Men på baggrund af kvindens forklaring i retten fandt dommeren det ikke bevist, at der var tale om voldtægter. Manden blev dømt for i stedet dømt de mange overgreb, der tæller samleje og andet seksuelt forhold end samleje samt blufærdighedskrænkelse.

Retten vurderede også, at flere af overgrebene faldt for forældelsesfristen. Stedfaren blev dømt for overgrebene fra pigen var 12 til 16 år gammel.

De mange forhold blev begået over en årrække på familiens adresser forskellige steder i Jylland og på ferier til Kreata, Gibraltar og Fuengirola i Spanien.

I retten blev den nu 60-årige dømt for overgreb i form af både samleje og oralsex.

Ud over steddatterens forklaring lagde retten vægt på, at en au pair afgav vidneforklaring om episoder, hun havde oplevet, da hun arbejdede for familien.

- Seksuelle overgreb mod børn er altid alvorlige sager. I den her sag lagde retten lagde vægt på pigens forklaring og fandt det bevist, at stedfaderen havde udnyttet sin fysiske og psykiske overlegenhed ved overgrebene.

- Desuden er alene det at dyrke sex med et barn under 15 år jo ulovligt, siger specialanklager Jesper Rubow.

Den 60-årige stedfar nægtede sig skyldig. Han har udbedt sig betænkningstid til, om han ville anke dommen.

Den forurettede pige blev tilkendt en erstatning på ca. 84.000 kr.

Den 60-årige har siddet varetægtsfængslet siden september sidste år. Retten bestemte ved domsafsigelsen, at han fortsat skulle være varetægtsfængslet frem til, han kan afsone dommen.

Sponsoreret indhold