Krimi9. april 2021

Voldsomt drama: Sri Lankas skønhedsdronning mister kronen midt på scenen

Sekunder efter hun havde fået titlen som landets smukkeste, mistede Pushpika De Silva den igen. For øjnene af publikum. Årsagen? Man kan ikke vinde konkurrencen som fraskilt kvinde
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sri_lanka.png
 Foto: Youtube

Stemningen er lettere anspændt i det nu virale klip fra den Srilankanske del af den globale skønhedskonkurrence, Miss World, der blev afholdt og live-transmitteret søndag.

Faktisk skulle hele kroningsceremonien ende som et regulært opgør blandt de rivaliserende skønheder.

Det skriver BBC.

Få sekunder efter Pushpika De Silva løb med sejren, bliver jublen afbrudt af forhenværende vinder, Caroline Jurie på 29 år.

I mikrofonen bekendtgør hun overfor publikum og tv-seere, at man ikke er retmæssig modtager af kronen, hvis man er fraskilt. Og det skulle De Silva ifølge Jurie være.

River kronen af vinderen

Herfra eskalerer situationen på scenen blot yderligere, da den tidligere vinder ikke umiddelbart tager tingene stille og roligt.

I stedet river hun på voldsom vis kronen af 31-årige De Silva, hvorefter hun i stedet placerer den hos indehaveren af andenpladsen.

- Jeg har en lille indsigelse, lyder det fra den tidligere vinder – som i øvrigt er regerende Miss World – før hun fortsætter:

- Der er en regel, der siger, at man skal være gift og bestemt ikke fraskilt. Så jeg må give kronen til andenpladsen.

Se det usædvanlige kronetyveri her:

På hospitalet med hovedskader

Oven på det usædvanlige optrin blev den tidligere vinder, Caroline Jurie, ifølge Al Jazeera arresteret af politiet – og sigtet for at have udøvet vold på scenen ved begivenheden i hovedstaden Colombo - ligesom hun modtog skarp kritik fra organisationen bag konkurrencen.

Ifølge flere medier skulle vinderen De Silva desuden være kommet til skade i sådan en grad, at hun efter overrækkelsen skulle behandles på hospitalet.

Pushpika De Silva er ganske vist separeret fra sin mand, og reglen er sådan set gældende i det sydasiatiske land.

Men da den smukke vinder fortsat er juridisk gift med sin mand, er hun alligevel berettiget til titlen.

Ved en pressekonference mandag fortalte skønhedsdronningen, at hendes sejr er dedikeret til enlige Srilankanske mødre som hende selv, der har det svært.

- Til slut vil jeg gerne sige, at en ægte dronning ikke er sådan én, der river kronen af de andre, slår hun fast.

Skønhedskonkurrencer som Miss World og de dertilhørende indledende runder er kæmpe begivenheder i Sri Lanka, hvor landets præmiereminister og hans kone overværede det storslåede arrangement søndag aften.

Sponsoreret indhold