Krimi27. april 2023

Voldsomme anklager mod præst: Slog sine følgere ihjel

En præst er anklaget for at have stået bag massedrab på sine følgere
En præst anklages for at stå bag massedrab på sine følgere. Her følges overhovedet for kirken til afhøring ved politiets hovedkvarter i Mombasa, Kenya.
En præst anklages for at stå bag massedrab på sine følgere. Her følges han til afhøring ved politiets hovedkvarter i Mombasa, Kenya.
 Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix

En præst i Kenya anklages for at have begået massedrab på medlemmerne af hans menighed, New Life Prayer Centre and Church.

Det oplyser landets indenrigsminister, Kithure Kindiki.

Sagen følger efter en sag om en anden præst, som mistænkes for at have opfordret medlemmerne af hans menighed til at sulte sig ihjel.

Det fremgår ikke, hvad der konkret har ledt til mistanken om drab mod præsten fra New Life Prayer Centre and Church, men flere end 100 personer er fundet indespærret i kirkens bygninger.

De er hjulpet fri og skal afgive vidneforklaring.

Lederen af kirken hedder Ezekiel Odero. Han er blevet anholdt og "står foran sigtelser, der vedrører massedrab på hans følgere", fortæller Kenyas indenrigsminister.

I forbindelse med den anden sag, hvor kirkemedlemmer skal have sultet sig selv ihjel på deres præsts opfordring, er der fundet næsten 100 lig.

Præsten - eller kultlederen - i den sag hedder Paul McKcenzie og står i spidsen for en enorm kirke, der har plads til 40.000 medlemmer. Han har sagt til sine medlemmer, at de vil møde Jesus, hvis de sulter sig ihjel.

Mens der løbende er fundet flere afdøde medlemmer af kirken, har Kenyas regering lovet at slå hårdt ned på ekstreme og afvigende trosretninger i landet.

Sponsoreret indhold