Krimi11. november 2022

Voldsom video: Kvinde arresteret for at spise suppe med flagermus

En thailandsk kvinde er for nylig blevet anholdt og risikerer op mod fem år i fængsel for at have delt en video på sin YouTube-kanal, hvor hun spiser en suppe med flagermus i
Phonchanok Srisunaklua
Den thailandske kvinde Phonchanok Srisunaklua risikerer at få op mod fem års fængsel, efter hun har delt en video af sig selv, hvor hun spiser en flagermus.
 Foto: Facebook

Advarsel: Længere nede i artiklen kan du se hele videoen – den kan dog virke stødende for nogle.

Det er bestemt ikke nyt, at der kan findes adskillige slags madvideoer på YouTube.

Herunder både videoer af, hvordan en særlig ret skal kokkereres, eller de mere ASMR-lignende videoer, hvor man kan se en person spise en bestemt ret.

Sidstnævnte forsøgte den thailandske kvinde og lærerinde Phonchanok Srisunaklua, da hun delte en video på sin YouTube-kanal ” Gin Zap Bep Nua Nua”, hvor hun spiser en suppe fyldt med flagermus.

Videoen, der uden tvivl kræver en vis advarsel, hvis man vælger at se den hele, viser, hvordan Phonchanok først nipper lidt rundt i suppen, inden hun smager på den.

Bagefter tager hun en af de flere flagermus, der ligger i suppen og river dens vinger af, inden hun dypper den ned i en stærk sovs af en art.

I videoen, der varer knap 2 minutter, beskriver hun kødet som “lækkert”, mens det senere kan høres, hvordan det knaser, da hun tygger sig igennem det lille dyr.

Kvinden er siden blevet anholdt for at være i besiddelse af en beskyttet dyreart samt for at overskride loven om forbrydelser begået online.

Phonchanok Srisunaklua benægtede i første omgang anklagerne, men hun har siden uploadet en ny video, hvor hun undskylder til både samfundet, læger, journalister, kollegaer, familie og venner, ifølge Metro.

Hun risikerer lige nu en fængselsdom på op til fem år bag tremmer eller en bøde på 500.000 baht, hvilket svarer til omkring 100.000 danske kroner.

Frygter ny pandemi

Videoen, der nu er blevet slettet fra YouTube, skabte hurtigt stor debat og kritik, og i kommentarerne kunne det læses, hvordan folk frygtede, hun ville starte endnu en coronapandemi.

Ifølge Telegraph er flagermusene, der flyder rundt i suppen af en særlig beskyttet art – nærmere betegnet Lesser Asiatic yellow bat – som den thailandske kvinde skulle have købt sig til på et marked nær Laos-grænsen i det nordlige Thailand.

Så sent som i september sidste år kunne flere medier berette om, at der skulle være fundet tegn på coronavirus i lige netop flagermus fra hulerne ved Laos-grænsen.

En professor ved navn Teerawat Hemajuta fra Faculty of Medicine at Chulalongkorn University I Bangkok kommenterede ligeledes videoen og skrev, hvordan lærerinden ikke skulle spøge med flagermus, og at de alle rummer bakterier, der kan være dødelige for mennesker.

Sponsoreret indhold