Krimi13. november 2023

Voldsom video florerer efter Derby: Nu svarer politiet

Indsatslederen ved Københavns Polti, Peter Dahl, reagerer nu på den videoen, der florerer på de sociale medier efter søndagens opgør mellem FCK og Brøndby
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Politiet og fans i slagsmål.
 Video: Presse-fotos.dk

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til kmr@sh.dk

LÆS OGSÅ: Ordet ”piger” løber med opmærksomheden til derby: Er det Brøndby?

Søndag middag tørnede ærkerivalerne FCK og Brøndby sammen i Parken. Og efter kampen var der flere sammenstød mellem politiet og fangrupperinger.

Og særlig en voldsom video fra sammenstødene florerer nu på de sociale medier.

På videoen kan man se særligt en civilklædt betjent med hævet knippel i hårdhændet behandling af en fan. Betjenten slår op mod seks gange efter personen med sin knippel. Og rammer ham – ud fra videoen at dømme – flere gange.

Til sidst bliver betjenten hevet tilbage af kollegaer.

– Vi vil gerne overordnet sige, at når politiet bruger magt, så ser det voldsomt ud. Det er ikke kønt, siger politichef hos Københavns Politi, Peter Dahl til SE og HØR.

– Det er jo ikke en ganske almindelig fredelig søndag, det var en søndag hvor FCK og Brøndby tørnede sammen.

Politichefen beskriver en søndag fyldt med konfrontationer, angreb mod politiet, kast med materiel og to betjente der måtte en tur forbi skadestuen.

– Så dukker der de her 20 sekunders videoer op på de sociale medier, det er useriøst for mig at vurdere, om det er en reel magtanvendelse. I forhold til den konkrete sag er det helt umuligt for mig at vide, hvad der er gået forud for det her klip. Hvad foregik der på den anden side af vedkommende, der filmer? Der er så mange ting, som man ikke ved.

Politichefen fortæller, at de to betjente måtte på hospitalet – den ene på grund af blod i urinen og den anden, fordi han var generelt forslået.

Ham bekendt er der endnu ikke kommer nogle klager.

Betjent hænges ud

I forbindelse med den voldsomme video hænges den civilklædte betjent ud på de sociale medier. Her bliver både hans billede, navn og adresse delt.

– Det er jo en syg tendens. Det er sygt at hænge en person ud, som bare går på arbejde. Og nu skal han så gå og være bange for at blive opsøgt på sin private adresse. Det er jo syg, siger Peter Dahl videre.

Opgøret mellem FCK og Brøndby endte søndag uden en vinder.

Københavns Politi anholdt søndag i alt syv personer i forbindelse med superligakampen. Tre personer blev anholdt, inden kampen gik i gang. To for overtrædelse af fyrværkeriloven, mens en enkelt blev anholdt for besiddelse af hash.

Efter kampen blev fire personer anholdt for trusler og vold mod politiet.

Københavns Politi havde ellers til fodboldderbyet for første gang taget en nyere lov i brug, der gjorde muligt at tilbageholde udeholdets fans i op til en time efter kampen.

Brøndby-tilhængerne skulle altså blive i nationalarenaen i et stykke tid efter slutfløjtet. Politiet ville holde dem tilbage for at undgå sammenstød med FCK-fans, men tiltaget havde ikke den ønskede effekt.

Nogle FCK-tilhængere havde således ventet på Brøndby-fansene, og politiet blev efter kampen nødt til at lægge sig imellem de to grupperinger.

Og det førte til, at nogle politifolk trak deres stave og tog dem i brug.

Sponsoreret indhold