Krimi16. marts 2023

Voldsom brand har rystet gymnasie: Elever kørt i pendulfart til lægen

Gymnasieelever har fået krisehjælp oven på den påsatte brand i Grenaa tirsdag aften
En 19-årig mand kom slet til skade i branden.
En 19-årig mand kom slet til skade i branden.
 Foto: Presse-fotos.dk

En voldsom sag om en ifølge politiet påsat brand på Campus Djursland tirsdag aften har rystet det lille samfund omkring campus og gymnasiet i Grenaa.

- Efter første nat og chok, tænker man, 'gud jeg er egentlig angst', så kommer man til læge. Så vi havde en fast pendulfart op til lægen i går (onsdag, red.) med de berørte, fortæller rektor på Grenaa Gymnasium Helene Bendorff Kristensen, til TV2 Østjylland.

Nærpolitiet har onsdag og torsdag været med en mobil politistation i området, hvor mange berørte har henvendt sig til betjentene og været bekymrede.

Bekymringerne mærker rektor nu også på dagseleverne.

- Så derfor tror jeg, at det er rigtig fint at få en krisepsykolog, der kan lave en eller anden form for gruppeforløb eller gruppeterapi, siger Helene Bendorff Kristensen.

TV2 Østjylland mødte torsdag gymnasieeleven Sofie Søndergaard Christensen, der går på samme gymnasium som nogle af de involverede.

- Jeg er fuldstændig chokeret, siger Sofie Søndergaard Christensen til TV2 Østjylland.

Hun tænkte først, at det kunne være et stearinlys eller andet, der havde forårsaget branden. Det er svært for hende ikke at kende hele historien om branden og årsagen til den, fortæller hun. og hun oplever, at der nu opstår rygter om sagen, ligesom forskellige teorier bliver spredt.

- Man kan bare mærke, at alle snakker om det, og det er klart, for man har også brug for at snakke om det.

- Jeg var glad for at høre, at menneskerne på værelset ved siden var på studietur og ikke var der. Jeg var mest lettet over, at der ikke var flere, der var blevet skadet, fortæller hun.

Torsdag er en 25-årig mand blevet varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Randers. Han nægtede sig skyldig i forsøg på manddrab, men erkender vold.

Også tre kvinder på henholdsvis 19, 20 og 54 år er varetægtsfængslet - to af kvinderne i fre uger, og den tredje i tre gange 24 timer. De er sigtet for brandstiftelse og forsøg på manddrab i sagen.

Den 19-årige mand, der kom til skade ved branden, havde fået brækket næsen, inden der blev sat ild til kollegieværelset, hvor han befandt sig.

Han blev fløjet til Rigshospitalet for behandling af sine brandskader, og han var uden for livsfare igen onsdag morgen.

Han var på besøg hos en bekendt, der bor på kollegiet, da branden opstod.

Sponsoreret indhold