Krimi 20. maj 2019

Voksne mænd i tårer: Slyngler vandaliserer deres livsværk

40 år havde flere medlemmer af en lokal modeltogsforening brugt på at bygge deres elskede togbaner. I weekenden blev det smadret til ukendelighed
Foto: Privat

Smadret til total fuldstændig ukendelighed.

Det må være ordene, der bedst beskriver synet, en gruppe af modeltogs-entusiaster blev mødt af lørdag morgen.

Foreningens medlemmer havde brugt flere dage på at sætte deres modeltogsbaner op og utallige år på at bygge dem, inden udstillingen skulle åbne lørdag formiddag for publikum.

Det skriver Daily Mail.

- Der var flere voksne mænd, hvor tårerne trillede ned ad kinderne, siger 70-årige Peter Davies, der er formand for foreningen ’Deeping Model Railway Club’ i England, til Daily Mail.

Artiklen forsætter under billedet.

- Skaderne løber op i flere tusinde pund. Men det kan aldrig gøre op for de timer, som jeg har brugt på at bygge disse modeller, fortalte en af medlermmer af modeltogsklubben. Foto: Privat

Den lokale sportshal i Stamford skulle være skue for en speciel-udstilling, hvor flere voksne mænd havde sat deres livsværk op. Modelbaner med bjerge, buske, huse og græs sirligt udformet til at ligne et ægte landskab eller togstationer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men måske endnu vigtigere for de mange tog-entusiaster deres elskede modeltog til flere tusinde kroner. Enkelte så sjældne at de slet ikke kan købes for penge.

Tidligt lørdag morgen brød en gruppe af unge mennesker ind i sportshallen. De smadrede alle modeltogsbanerne. Kastede dem rundt og trampede på togene.

Et livsværk

Peter Davies fortæller, at nogle af modeltogene koster over 8500 engelske pund, hvilket svarer til over 72.000 danske kroner.

- Kan du forestille dig, at dit livsværk bliver smadret? Spørger en af klubbens medlemmer, der havde brugt 25 år på at bygge sin togmodelbane.

Ifølge Daily Mail lignede hallen et bombekrater.

Unge ballademagere

Flere af bordene, hvor de værdifulde modeltog stod på, var vendt på hovedet. Enkelte modeltog var kastet gennem basketball-kurvene i hallen.

Politiet i Stamford modtog en anmeldelse om larm fra bekymrede naboer klokken 03.50. Senere gik en af alarmerne på skolen, der ejer gymnastiksalen, hvor udstillingen fandt sted.

Artiklen forsætter under artiklen.

Betjente fra Lincolnshire Police brugte politihunde til at spore gerningsmændene. De fandt dem inde i skolens bygninger, hvor de gemte sig.

Fire unge drenge blev anholdt lørdag. De er blevet sigtet for tyveri og hærværk, men de er alle blevet løsladt igen.

Sponsoreret indhold