Krimi26. november 2019

Ville dræbe kendt musiker: 21-årig idømt forvaring

21-årigt bandemedlem blev kendt skyldig i alle otte forhold i sagen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20191024-153338-a_69mb_0.jpg

Tirsdag faldt der dom over et 21-årige Andreas Hansen, der er bandemedlem af Brothas. Han var tiltalt for to grove drabsforsøg, besiddelse af to pistoler og trusler mod Rasmus Paludan.

Et enigt nævneting og tre dommere var enige om at idømme den unge mand landets strengeste straf, forvaring.

Andreas Hansen ankede de forhold i sagen, som han ikke havde erkendt. Det vil sige blandt andet drabsforsøgene, hvor han ifølge retten ved det ene drabsforsøg ville dræbe rapperen Dennis Bjerking.

I retssalen sad den 21-åriges mor, hun virkede meget påvirket af sagens udfald. Det gjorde den 21-årige mand ikke, han kiggede blot ud i luften i retslokalet i Glostrup Ret.

- Jeg er meget tilfreds med, at retten har dømt efter anklageskriftet i fuldt omfang. Straffen skal ses i lyset af de meget alvorlige forbrydelser, han har begået, siger anklager Jannik Rasmussen foran retssalen til SE og HØR.

21-årige Andreas Hansen er blevet vurderet til at være så farlig, at en almindelig fængselsstraf ikke er tilstrækkelig, hvilket det enige nævneting og sagens tre dommere var enige i.

Den unge mand forsøgte at dræbe Dennis Bjerking under et hjemmerøveri i Hundige. Ved det andet affyrede han 11 skud mod to mænd på en bænk i Gersagerparken i Greve.

Både Dennis Bjerking og de to mænd vidnede i retssagen, men de ændrede forklaring under sagen. Her fortalte Dennis Bjerking, der går under rappernavnet DB King, at han var blevet truet til at sige, at det var den 21-årige, der stod bag drabsforsøget.

Den nu forvaringsdømte mand fortalte i starten af retssagen, at han er medlem af den berygtede bande Brothas.

- Det er en meget hård staf, og det er heller ikke noget, som man bare idømmes. Men der er fordi, at man vurderer, at vedkommende er farlig og skal sidde forvaret, indtil han ikke er farlig mere, siger Jannik Rasmussen.

Anklagemyndigheden gik også efter at få den 21-årige mand dømt efter paragraf 81 a, der giver mulighed for, at den normale staf kan forhøjes med op til det dobbelte.

Det skyldtes, at den dømte var i besiddelse af to pistoler og det ene drabsforsøg skete i forbindelse med en bandekonflikt mellem Brothas og NNV-gruppen. Det fandt retten også bevis for.

Et af ofrene er rapperen Dennis Bjerking, der er bedre kendt som DB King fra rapgruppen Kaliber. Sidste år trængte maskede gerningsmænd ind i hans hjem i Hundige. Først skød de ham i låret. Bagefter forsøgte de at dræbe ham. Heldigvis for Dennis Bjerking gik pistolen i baglås. De truede ham til at udlevere en taske med 11.000 kroner.

- Jeg blev truet til at sige, at det var ham fra Rasmus Paludan-videoen, forklarede rapperen, der tidligere har udpeget den 21-årige som gerningsmanden, inden han uddybede sit svar.

- Det er pest eller kolera, så jeg vælger at sige sandheden i dag. Så får jeg ikke hans brødre efter mig, hvis han bliver uskyldigt dømt, forklarede rapperen fra Vestegnen alt i mens den 21-årige tiltalte nøgternt stirrede på ham.

Dennis Bjerking, der kommer fra Københavns Vestegn, har vundet flere priser med sin rapgruppe. Flere af deres singler er blevet spillet på P3, hvor de også har vundet den såkaldte "Karrierekanon" pris.

I alt var Andreas Hansen tiltalt for otte forhold, han blev kendt skyldig i alle forhold. Han er tidligere dømt og er på nuværende tidspunkt også tiltalt en anden stor sag, hvor flere Brothas-medlemmer er tilalt.

Sponsoreret indhold