Krimi3. november 2021

Vilde sager: Fem kidnapninger vi aldrig glemmer

Australske Cleo Smith er blevet reddet 18 dage efter, hun blev kidnappet. Her bringer vi andre kidnapningssager, der chokerede verden
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hvert år bliver uskyldige kidnappet, og hvert år forsvinder uskyldige, som aldrig bliver fundet.

En af de nyere sager - der heldigvis fik en lykkelig slutning - tog sin begyndelse i oktober 2021, da den blot 4-årige Cloe Smith forsvandt fra sit telt.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/boern_kidnappet.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix og MEGA)

Disse børn blev alle ofre for uhyrlige kidnapninger. Foto: Ritzau Scanpix

Efter 18 dage sluttede mareridtet heldigvis, da den lille pige blev fundet i live i et hus.

Den lille pige var blevet kidnappet og holdt indespærret i 18 dage.

Herunder har vi samlet andre kidnapningssager, der endte lykkeligt, og som vi aldrig glemmer.

Amanda Berry, Michelle Knight og Gina DeJesus

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20130709-213930-3_7mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

De tre kvinder blev alle holdt indespærret. Foto: Ritzau Scanpix

Mellem august 2002 og april 2004 blev Amanda Berry (16), Michelle Knight (21) og Gina DeJesus (14) kidnappet i Cleveland, Ohio. Gerningsmanden var den tidligere buschauffør Ariel Castro, der gennem et årti voldtog, torturerede og sultede pigerne.

Amanda Berry – der blev kidnappet på vej til skole – fik barn med sin kidnapper, og det var kun håbet og kærligheden til barnet, der holdt hende i live, har hun efterfølgende fortalt.

Det var også et rent tilfælde, at de tre kvinder blev reddet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20130510-173834-4_8mb_1.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Ariel Castro. Foto: Ritzau Scanpix

En dag opdagede Amanda Berry således, at hendes kidnapper havde glemt at låse døren:

- Mit hjerte begyndte straks at hamre, fordi jeg tænkte… skal jeg tage chancen? Hvis jeg skulle gøre noget, skulle jeg gøre det nu!, har Amanda senere forklaret.

Amanda løb over på den anden side af vejen, løftede røret på naboens telefon og trykkede 911.

- Hello! Politi! Hjælp mig! Jeg er Amanda Berry! Jeg har brug for politiet! Jeg blev kidnappet og har været forsvundet i 10 år! Men jeg er her nu, og jeg er fri nu!

10 års mareridt for Amanda, Jocelyn, Michelle og Gina var dermed slut.

1. august 2013 blev Ariel Castro idømt livsvarigt fængsel plus 1.000 år, efter at han erkendte sig skyldig i 937 tilfælde af både kidnapning og voldtægt. 3. september samme år blev han fundet hængt i sin fængselscelle.

Jayme Closs

https://imgix.seoghoer.dk/jayme_closs1.jpg
 (Foto: Privat)

Jayme Closs var indespærret i 88 dage. Foto: Ritzau Scanpix

En af de mest chokerende drabs- og kidnapningssager tog sin begyndelse 15. oktober 2018, da alarmcentralen i Wisconsin modtog et alarmerende opkald fra Jayme Closs’ hjem.

Ingen i røret sagde noget, og politiet blev så mistænksomme, at man sendte en patrulje til huset.

Her fandt de husets to beboere – et ægtepar ved navn Denise, 46, og James Closs, 56, – skudt og dræbt, men der var ingen spor af deres 13-årige datter Jayme.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mega338455_001.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Gerningsmanden, der tog Jayme Closs. Foto: MEGA

Politiet mistænkte hurtigt, at hun var blevet kidnappet, men der skulle gå 88 dage, før hun blev reddet. En hundelufter spottede den unge kvinde på en mark omkring 100 kilometer fra Jaymes hjem.

Gerningsmanden Jake Patterson fik den hårdeste dom mulig: To gange livstid uden mulighed for prøveløsladelse for drabene på James og Denise Closs.

Desuden blev han idømt 40 års fængsel for kidnapningen og indespærringen af parrets 13-årige datter, Jayme Closs.

Natascha Kampusch

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20060906-175918-4_14mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Østrigske Natascha Kampusch. Foto: Ritzau Scanpix

Østrigske Natascha Kampusch var netop fyldt ti år, da hun blev kidnappet den 2. marts 1998.

Den unge pige var på vej i skole, da hun blev hevet ind i en hvid varevogn af den dengang 35-årige Wolfgang Priklopil.

Priklopil havde forberedt kidnapningen ned i mindste detalje og havde blandt andet bygget et lydtæt rum i sin kælder. Det blev Natascha Kampusch’ hjem de næste otte år.

De første år behandlede Priklopil hende som et barn, hvilket blandt andet viste sig ved, at han gav hende gaver og puttede hende.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20210625-104259-l_10mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Priklopil begik selvmord, efter hans offer flygtede. Foto: Ritzau Scanpix

Det stoppede dog langsomt, men sikkert, da den unge pige kom i puberteten. Her begyndte de seksuelle overgreb og volden. Desuden begyndte Priklopil også at sulte Natascha Kampusch.

Mareridtet sluttede først otte år senere, den 23. august 2006, da det lykkedes hende at flygte i et ubevogtet øjeblik. Priklopil begik selvmord kort efter.

Natascha Kampusch har skrevet to bøger om sit liv i fangenskab, og der er lavet en film om tragedien. Hun købte desuden huset, hvor hun var indespærret i alle årene.

Elizabeth Smart

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/elizabeth_smart.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Elizabeth Smart. Foto: Ritzau Scanpix

Den 5. juni 2002 blev Elizabeth Smart kidnappet fra sit hjem i Salt Lake City, USA, mens hun lå og sov på sit værelse.

Hun blev vækket af en mand med en kniv, der truede med at gøre hende ondt, hvis hun sagde noget. Manden – der viste sig at være Brian David Mitchell – kidnappede Elizabeth og tog hende med hjem til sin hustru, Wanda Barzee.

Brian David Mitchell var overbevist om, at han var en profet og havde derfor døbt sig selv Immanuel. Han arrangerede en bryllupsceremoni med Elizabeth Smart, hvorefter han voldtog hende.

Voldtægterne fortsatte dagligt de næste ni måneder. Parret bedøvede også den 14-årige pige og tvang blandt andet store mængder alkohol i hende. Ad flere omgange bandt de hende også til et træ, ligesom de nægtede hende mad.

Den 12. marts 2003 lykkedes det endelig politiet at lokalisere og redde Elizabeth Smart. På det tidspunkt havde hun været fanget i ni måneder.

Brian David Mitchel blev idømt livstid, mens konen Wanda Barzee slap med 15 års fængsel.

Jaycee Lee Dugard

https://imgix.seoghoer.dk/999632a_2mb.jpg

Jaycee før hun blev kidnappet. Foto: Ritzau Scanpix

10. juni 1991 blev Jaycee Lee Dugard kidnappet ved et busstoppested i Lake Tahoe i Californien, da hun var på vej til skole – iført sin yndlingsbluse og med en sommerfugle-ring, som hun havde fået af sin mor, på fingeren.

Hendes kidnapper, Phillip Garrido, skød hende med en strømpistol og bortførte hende. De næste 18 år var Jaycee indespærret hos Phillip Garrido og hans hustru Nancy. Hun blev gentagne gange voldtaget, og året efter hun blev kidnappet, blev hun gravid.

- Jeg vidste ikke, at jeg var i gang med at føde. Men så fik jeg hende at se. Hun var smuk. Jeg følte det som om, at jeg ikke var alene mere. Jeg havde noget, der var mit - og jeg vidste, at jeg aldrig nogensinde ville lade hende komme noget til, har Jaycee senere sagt.

I alt fik hun to børn.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/999632j_2mb.jpg

Han bortførte Jaycee og holdt hende indespærret i 18 år. Foto: Ritzau Scanpix

I alle 18 år holdt Jaycee fast i ringen, som hun havde fået af sin mor.

- Jeg ville så gerne se hende igen. Jeg græd hver eneste dag. Det var sværest, når jeg tænkte på hende og forestillede mig, hvad hun mon lavede - derefter prøvede jeg at overbevise mig selv om, at hun havde det bedst uden mig, har hun efterfølgende udtalt.

Kidnapningen blev kendt, og Jaycee befriet, da Phillip Garrido, Jaycee Lee Dugard og hendes to døtre i 2009 mødte op hos Garridos tilsynsværge, som undrede sig over det mærkelige familieforhold. Philip Garrido blev idømt 431 års fængsel, og hans kone Nancy Garrido fik 36 år.

Under domsafsigelsen var Jaycee ikke til stede i retten.

- Jeg har valgt ikke at være til stede i retten i dag, da jeg ikke ønsker at sløse endnu et sekund af mit liv væk i jeres selskab. Alt du har gjort mod mig var forkert, og det håber jeg, at du en dag kommer til at forstå. Jeg hadede hvert et sekund af hver dag i 18 år. Du tog livet fra både mig og min familie, udtalte hun i den forbindelse.

Sponsoreret indhold