Krimi 29. september 2021

Vild video: Smadrer Illum med Opel Corsa

Politiet jagter tre rambuktyve, der slap væk med ure for et meget stort beløb
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ure til en værdi af op til flere hundrede tusinde kroner blev i maj udbyttet, da ukendte gerningsmænd bakkede en bil gennem ruden til stormagasinet Illum i Indre By i København.

Indtil videre har sporene efter det voldsomme rambuktyveri ikke ført frem til gerningsmændene.

Onsdag eftermiddag offentliggjorde politiet derfor videooptagelser, der viser, hvordan gerningsmændene gennemførte den voldsomme forbrydelse.

De vigtigste detaljer

• Bilen: En sølvgrå Opel Corsa, der blev anvendt som rambuk. Bilen blev stjålet den 27. april 2021 kl. 03.20 på Glasmagervej i Holmegaard. Samme nat kørte den mod Slagelse og kørte rundt i et område syd for Kalundborg. Senere samme aften kørte bilen mod København over Holbæk, men sporet af den blev tabt ved Hvidovre. Bilen blev efterladt i Illum og er nu i politiets varetægt.

• Båden: En hvid/lys grå RIB-båd med en sort eller mørk streg på siden. Båden og en medgerningsmand ventede ved Slotsholmskanalen fra omkring kl. 01.35. De tre gerningsmænd sejlede væk i sydlig retning mod Sluseholmen og Hvidovre kl. 01.59. 

Ifølge politiet blev en sølvgrå Opel Corsa og og senere en lys RIB-båd brugt af gerningsmændene til at slippe væk i.

Stak af med dyre ure

I en pressemeddelelse om sagen beskriver Københavns Politi, hvordan bilen først blev kørt  ind gennem butikkens indgangsparti. Efter at have forsynet sig med "flere dyre ure" stak de to gerningsmænd af på en medbragt knallert.

"De kørte ned til Slotsholmskanalen, hvor en tredje medgerningsmand ventede i en såkaldt RIB-båd, som de sejlede væk i sammen."

- Der er tale om et nøje planlagt og professionelt udført tyveri, hvor gerningsmændene hurtigt og effektivt tiltvang sig adgang til Illum.

- Der blev undervejs brugt forskellige transportmidler, og vi håber, at nogen kan hjælpe os med oplysninger om dem, siger politikommissær Jens Cappelén, der er leder af indbrudssektionen ved Københavns Politi, i pressemeddelelsen.

- Vi vil meget gerne i kontakt med vidner, som har set bilen fra den blev stjålet den 27. april og frem til tyveriet den 12. maj.

- Vi hører også gerne fra vidner, som har viden om den lyse RIB-båd. Det gælder både borgere, som har set båden i dagene omkring den 12. maj, eller som har fået en lignende båd stjålet før den 12. maj eller måske har købt en efterfølgende.

Københavns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Sponsoreret indhold