Krimi7. januar 2021

Vild video: Her bliver Kongressen stormet

Kaosset var totalt, da demonstranter onsdag aften dansk tid stormede Kongressen. En video viser nu øjeblikket, hvor demonstranter kom forbi hegnet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210107-071934-l_39mb.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Et historisk drama, der gav ondt i maven at se på, udspillede sig onsdag aften i USA.

Her stormede hundredvis af støttere af den afgående præsident Donald Trump regeringsbygningen i Washington.

Det skæbnesvangre øjeblik blev fanget på video og først delt på TikTok og senere på Twitter. Den er filmet bag hegnet, der altså viste sig slet ikke at kunne holde den vrede gruppe af Trump-støttere tilbage.

På videoen kan man se demonstranterne, der nemt presser sig igennem barrikaderne. Mange i den oprørske menneskemængde flager med amerikanske pro-Trump flag.

Og man kan høre jubelen, da menneskemængden lykkedes med at komme forbi politiet. Roligt går de første mod Kongressen, mens de opildner havet af mennesker bag dem til at følge efter.

På en anden video, der også har ramt de sociale medier, kan man se politiet fjerne hegnet for demonstrationerne og give dem fri adgang til at gå roligt op til Kongresbygningen.

- Politiet hjælper demonstranterne ... der kommer de. Og de har netop nået Kongressen, kan man høre personen, der optager videoen, sige.

Først inde i bygningen lykkedes det altså demonstranterne at afbryde det politiske arbejde, som var i gang i Kongressen.

Også videoer her fra har nået internettet. På én kan man se, hvordan en politimand stiller op til en selfie med en af Trump-støtterne. Roligt udveksler de to et par ord, og betjenten lader efterfølgende sin selfie-makker gå roligt videre.

Fire personer - herunder en kvindelig demonstrant - mistede livet, efter de blev ramt af skud.

Flere er desuden såret, og mindst 52 er anholdt.

Sponsoreret indhold