Krimi18. maj 2021

Vild dusør: Har du set ulvedræberen?

Foreningen Ulvetid udlover en dusør på 107.389 kroner til dem, der kan komme med et tip, om hvem der dræber de danske ulve
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20180828-092909-a_35mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix/Morten Juhl

De danske ulve har fået en hård start på tilværelsen i landet.

Især fordi de har været genstand for store diskussioner om hvorvidt rovdyret hører til i Danmark. I 2019 blev en mand jysk mand dømt for at skyde en af de danske ulve.

Nu udlover foreningen Ulvetid en dusør 107.389 kroner, hvis man kan komme med et tip til, hvem der står bag den ulovlige jagt på dyrene.

Den jyske fik 40 dages fængsel for drabet på ulven, men han er angiveligt ikke den eneste, der har været efter de jyske ulve.

I en ny videnskabelig artikel, som jeg Jyllands Posten beskrev mandag, bliver det konkluderet at op mod ni ulve er blevet dræbt.

Det har fået foreningen Ulvetid til at udlove en dusør.

'Indsamling til dusør for oplysninger om ulovlig jagt på de danske ulve', skriver forening på deres Facebookside.

På bare seks dage har forening indsamlet den store sum penge. Men der er endnu ikke kommet nogle oplysninger, der har udløst de kolde kontanter.

- Der er ikke nogen, der har været tæt på at få dusøren udbetalt, desværre. Og det har vi det skidt med. Man kan mene om dyret, hvad man vil, men loven skal overholdes. Når dyret er fredet, er der jo en grund til det. Så vi vil gerne vide, hvem der står bag, siger hun til 'Gravegruppen' på TV 2 PLAY.

Den første ulv blev registreret i Danmark i 2007, da den vendte tilbage til landet. I alt har man registreret 24 styk.

Forskerne bag den danske rapport skriver, at hvis ulvene døde naturligt ville de store pelsede dyrs lig blevet fundet i naturen. Ingen af de nu døde ulve er fundet i naturen.

Sponsoreret indhold