Krimi23. november 2020

Vidne: Hunulv med unger på Sjælland

Katharina Bang spærrede gluggerne op, da hun natten til lørdag troede, at hun kiggede lige ind i øjnene på en stor ulv
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ulv.jpg
 Kim Haugaard/Ritzau Scanpix

Et særdeles sjældent syn har muligvis åbenbaret sig for Katharina Bang, der ved midnatstid natten til lørdag var på vej til sommerhuset ved Over Dråby Strand ad Birkemosevej i Frederikssund Kommune.

Det skriver sn.dk.

Hendes lyskegle fra bilen fangede det, hun tror var en ulvemor med tre store unger.

”Jeg kørte nok under 30 kilometer i timen, og havde det lange lys på, da jeg ved de åbne marker fornemmede, at der var noget som bevægede sig til højre for bilen”, siger Katharina Bang til lokalavisen.

Hun standsede bilen uden at slukke motoren.

- Otte til ti meter fra mig ser jeg ind i nogle gule øjne, der lyser stærkt op, det lignede næsten stjerner, tænkte jeg. Adrenalinen pumpede vildt i kroppen på mig, og min første tanke var, at jeg kiggede direkte ind i øjnene på en stor ulv, siger Katharina Bang, der fortæller, at dyret havde et fascinerende hoved som var markeret sort og hvidt.

Hun fornemmede, at det var et stort dyr med lange ben.

Efterfølgende så hun, at der var nogle lidt mindre dyr, der lignede store unger, bevæge sig mellem benene på det store dyr. Men hun tror, at der var tre. De var mere melerede i farverne, fornemmede hun, i brune, røde, sorte og hvide nuancer.

Det skal du gøre, hvis du møder en ulv

Hvis du ønsker at nyde oplevelsen, skal du stå helt stille og være tavs og blot kigge på den.

Hvis du er utryg, skal du tale højt eller råbe, vifte med arme og være støjende.

Flygter ulven ikke straks, så smid en gren eller sten i dens retning. Du skal ikke løbe den anden vej: Ulve-hvalpe kan opføre sig som hunde og løbe efter af nysgerrighed.

Hvalpe og ungdyr kan i nogle tilfælde være så nysgerrige, at det umiddelbart overskygger deres nysgerrighed for mennesker. Det har intet med truende adfærd at gøre, og der er flere nyere eksempler fra Tyskland, som umiddelbart har virket skræmmende, men har været helt ufarlige.

Kilde: Danmarks Naturfredningsforening

Sponsoreret indhold