Krimi31. maj 2020

Video: Politibil pløjer ind i demonstranter

I forbindelse med de voldsomme protester over en sort mands død under en anholdelse, er en politibil kørt ind i en menneskemængde
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/george-floyd.png
 Foto: MEGA

Der er voldsomme demonstrationer over hele USA, hvor dele af befolkningen er gået på gaden for at demonstrere mod politiet.

I en video, der går sin gang på sociale medier, kan man således se en patruljevogn fra politiet i delstaten New York køre ind i en menneskemængde, skriver CNN.

Politibilen er nået til en barrikade, da den bliver stoppet af demonstranter. Derefter bliver der kastet genstande på politibilen.

Der kommer derefter en til politibil, som pludseligt gasser op og kører ind i menneskemængden, hvorefter demonstranterne gå endnu hårdere til bilen.

I skrivende stund er videoen set 15.6 millioner gange. Se den nedenfor:

kvalte george floyd

Demonstrationerne er startet, efter en hvid politimand slog en en sort mand, der hedder George Floyd, ihjel under en anholdelse.

En video viser politimanden sidde med knæet på 46-årige George Floyds hals i flere minutter. Anholdelsen skete i Minneapolis i delstaten Minnesota mandag.

Men der har som sagt været demonstrationer flere dele i landet, hvor nogle af de mest voldsomme har været i byen New York.

15 politibiler brændt af

Videoen foregår i bydelen Brooklyn i New York, hvor der indtil klokken 21 lørdag aften, skulle være foretaget 100 anholdelser i byen.

Samtidig er der blevet brændt minimum 15 politibiler af, fortæller en embedsmand til NBC News.

Borgmester i New York Bill de Blasio vil ikke fordømme hændelsen i videoen.

- Jeg kommer ikke til at skyde skylden på politibetjentene, som prøvede at håndtere en absolut umulig situation. Personerne, der samlede sig om politibilen, gjorde noget forkert til at begynde med, og de skabte en farlig situation.

- Jeg ville ønske, at betjentene havde fundet en anden måde at komme ud af situationen på, men lad begynde med begyndelsen. Demonstranterne i den video gjorde noget forkert til at starte med, siger borgmesteren.

Sponsoreret indhold