Krimi3. september 2021

Video afspillet i retten: Pædagog og 19-årig i voldsomt skænderi inden drab

En video af den dræbte 29-årige pædagog og den nu drabstilltalte 20-årige mand er netop blevet afspillet i retten
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210109-140034-5_68mb.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

(RETTEN I HOLBÆK): Gråden skar sig igennem retssal D i retten i Holbæk, da anklager Hanne Christensen afspillede en video fra få timer før den 29-årige mistede livet.

På anklagebænken sidder en i dag 20-årige mand. Han er tiltalt for drabet på sin 29-årige pædagog Yamma. Den unge mand mistede livet, da han 30. december 2020 blev stukket ned på et bosted i Fårevejle.

Den tiltalte var i retten iført en bare lyse cowboybukser, en hvid skjorte, der var sat ned i bukserne og håret var tydeligvis nyklippet.

Han flettede fingrene og lagde dem på bordet foran sig.

Den i dag 20-årige, der lider af paranoid skizofreni, nægter sig skyldig i drab, men erkender vold med døden til følge.

På videoen kunne man se Yamma og den dengang 19-årige mand i en ophedet diskussion på bostedet.

Det er tidligere i en redegørelse kommet frem, at den i dag drabstiltalte i timerne op til drabet havde været vred, væltede møbler og havde opført sig aggressivt.

På videoen kan man også se den 20-årige mand skubbe den nu afdøde mand i brystet.

Timer efter blev Yamma fundet dræbt på vejen udenfor bostedet. Han havde fået to stik i venstre side af brystet med en springkniv.

Udover drabet er den 20-årige også tiltalt for vold mod en kammerat. Her skulle han have slået ham fem gange i ansigtet med en knyttet næve. Det har den 20-årige erkendt. Ligesom han også er tiltalt for overtrædelse af knivloven.

Anklagemyndigheden går efter at få den 20-årige idømt en dom til anbringelse på psykiatrisk afdeling uden nogen længstetid.

Sponsoreret indhold