Krimi12. oktober 2020

Viceborgmester fik sparket: Beskyldt for voldsom sexchikane

1. viceborgmester i Morsø Kommune Viggo Vangsgaard måtte melde sig ud af Socialdemokratiet, efter han blev beskyldt for flere seksuelle krænkelser
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/viggovangsgaard.jpg
 Foto: Morsø Kommune

Der var mange, der var overraskede, da 1. viceborgmester i Morsø Kommune Viggo Vangsgaard meldte sig ud af Socialdemokratiet i november 2019 efter 26 års medlemsskab.

Nu er det kommet frem, at udmeldelsen kom efter flere beskyldninger om seksuelle krænkelser fra partifællen Pia Storm.

Det fortæller formand for Socialdemokratiet i Morsø Kommune Svend Erik Jørgensen, skriver Nordjyske.

- Pia Storm ringede til mig for et års tid siden og fortalte, at hun helt tilbage fra starten af sin første valgperiode i 2014 havde været udsat for grænseoverskridende seksuelle tilnærmelser fra Viggo Vangsgaard. Hun gav mig nogle helt konkrete eksempler. Da jeg hørte det fra Pia dengang, sagde jeg: Det vil jeg simpelthen ikke finde mig i, siger Svend Erik Jørgensen til Nordjyske.

tages bagfra

Viggo Vangsgaards seksuelle tilnærmelser var af en grov karakter, fortæller formanden.

Viceborgmesteren skulle blandt andet have spurgt, hvorvidt "han skulle smide hende op på et bord og tage hende bagfra", ligesom han til et seminar havde spurgt, om de skulle gå ind ved siden af og have sex.

Derfor fik han valget om at melde sig ud af partiet frivilligt eller blive smidt ud. I oktober 2019 blev der således underskrevet et dokument af Pia Storm og Viggo Vangsgaard, hvor forløbet blev beskrevet.

ro i partiet

Ifølge viceborgmesteren, har han ikke skrevet under på at kunne genkende de beskyldninger, som Pia Storm er kommet med.

I hans optik handlede det om at få ro i partiet, skriver TV Midtvest.

- Nej, det kan jeg ikke, og det har jeg også meddelt Pia Storms partiformand, da han kom med beskyldningerne. Pia har ikke ønsket at mødes med mig på noget tidspunkt. Jeg gav hende en fuld undskyldning, selv om jeg ikke genkender noget af det - men hvis hun har følt sig truffet eller chikaneret på nogen måde, skulle hun selvfølgelig have en undskyldning, siger Viggo Vangsgaard.

Viceborgmesteren overvejer nu at hive en advokat ind i sagen og starte en injuriesag.

Pia Storm er ikke den eneste, der har fortæller om grænseskridende opførsel fra Viggo Vangsgaard. Anja Birch Alsøer, der er medlem af Venstre og sidder i Morsøs kommunalbestyrelsen, har også haft sit med viceborgmesteren.

Den anklage kan Viggo Vangsgaard heller ikke genkende. Han repræsenterer i dag SF.

Sponsoreret indhold