Krimi1. juli 2019

Vanvittigt vejr: Haglstorm begraver biler i ismasser

Det nordvestlige Mexico har de seneste uger kunne nyde en varm sommer, indtil vejrguderne i weekenden kom med en chokerende overraskelse.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/haglstorm.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

I den mexicanske by Guadalajara vågnede indbyggerne søndag morgen til næsten to meter is, efter en voldsom haglstorm fejede ind over byen.

Flere forstæder i millionbyen blev dækket af is, hvor bilerne og busserne efterfølgende stod halvt begravet i ismasserne.

Mens myndighederne forsøgte at få styr på skaderne og få vejene ryddet igen, knipsede indbyggerne nogle helt sensationelle billeder af køretøjer druknet i is.

  • - Jeg har aldrig set noget lignende i Guadalajara. Og så spørger vi os selv, om klimaændringerne er et reelt problem. Det her er naturfænomener, vi aldrig har set før. Det er utroligt, siger Enrique Alfaro, der er guvernør i regionen Jalisco, til nyhedsbureauet AFP.

Det voldsomme vejrfænomen kommer, efter byen de seneste dage har haft temperaturer på over 30 grader.

Det er ikke uset, at Guadalajara rammes af haglstorme, men aldrig er det sket i så voldsom en skala.

Ifølge de lokale myndigheder er flere områder omkring byen nu ramt af voldsomme oversvømmelser, fordi ismasserne smelter.

Der bor omkring fem millioner mennesker i og omkring byen. Og mere end 200 hjem er blevet ødelagt, efter haglstormen bragede indover byen.

Sponsoreret indhold