Krimi31. maj 2023 (opd. 31. maj 2023)

Vanvittigt: Mand udsat for krokodille-angreb - men vandt

En 51-årig mand befandt sig pludselig i gabet på en saltvandskrokodille - men han gik til modangreb og skræmte det vilde dyr væk
En australsk mand overlevede for nyligt et krokodille-angreb, selvom han befandt sig i gabet på det vilde dyr. OBS: Arkivfoto.
En australsk mand overlevede for nyligt et krokodille-angreb, selvom han befandt sig i gabet på det vilde dyr. OBS: Arkivfoto.
 Foto: Pornchai Kittiwongsakul/AFP/Ritzau Scanpix

En australsk mand befandt sig tidligere på ugen i enhver snorklers værste mareridt - i gabet på en vild krokodille.

51-årige Marcus McGowan skulle bare have sig en dukkert ved et eksklusivt australsk resort, men fandt pludselig sig selv i en kamp for livet.

Det lykkedes dog den midaldrende mand at gå til modangreb på krokodillen, og fik derved skræmt den væk - men ikke uden selv at blive bidt af det vilde dyr.

Det skriver BBC.

Episoden fandt sted i Australien nær øen Haggerstone Island, og den 51-årige mand var sammen med en gruppe mennesker da angrebet fandt sted.

- Jeg troede, at det var en haj, men da jeg rakte op, blev jeg klar over, at det var en krokodille. Jeg kunne lige akkurat åbne dens kæber nok op til, at jeg kunne få mit hoved ud, har Marcus McGowan forklaret om mødet med saltvandskrokodillen.

Men her sluttede kampen ikke. Krokodillen, som der menes at have været ung, gik nemlig til angreb igen.

Her lykkedes det dog den 51-årige mand at skubbe krokodillen væk, men blev samtidig bidt i hånden af krybdyret.

Marcus McGowan blev efterfølgende fløjet på hospitalet for at blive behandlet for sine skader.

Hændelsen bliver nu efterforsket af Queenlands Miljøafdeling, der dog ikke har mange håb for at finde frem til krokodillen, 'fordi de kan svømme op til 10 kilometer om dagen, når de lever i det åbne hav'.

Saltvandskrokodiller er ret almindelige i Australiens nordlige, tropiske klima. Det er dog sjældent, at de angriber mennesker.

I 1974 blev jagt af krokodiller forbudt, og bestanden er siden steget fra 5000 til 30.000 i Queensland-området.

Sponsoreret indhold