Krimi30. oktober 2020

Vanvittige billeder: Kæmpe trafikkaos i Paris før nedlukning

Den helt store udvandring er begyndt i den franske hovedstad. Køerne var rekordlange, få timer før landet gik i lockdown
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20201029-221750-1-1920x1279we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Torsdag omkring midnat trådte Frankrigs nye fire uger lange nedlukning i kraft.

Og det skabte voldsomme udfordringer i trafikken – både ind og ud af byen.

The Guardian skriver, at den franske trafikstyrelse registrerede en 760 kilometer lang kø omkring klokken 18.

Dermed slog de ud – og indrejsende franskmænd rekord torsdag aften, da trafikken var hele 200 kilometer længere end den hidtil længste kø i forbindelse med ferien op til Allehelgensdag i 2019 på 525 kilometer.

Tag væk, hvis i kan

Den nationale nedlukning betyder blandt andet, at trafik mellem de forskellige franske regioner bliver forbudt, hvilket er en af grundene til, at der opstod kæmpe trafikpropper.

Hertil kommer den nye lockdown blot to dage inden den store franske mærkedag Allehelgensdag den 1. november, som markerer at vi er midtvejs mellem sommer og jul.

Det er blandt andet derfor, mange beboere i Paris har haft travlt med at komme hjem.

Desuden opfordres man til at forlade den store by, for at nedbringe smittespredningen. Dem, der har råd, eller ikke har børn, bedes forlade Paris.

En bruger skriver på Twitter, at selvom trafikken i Paris i forvejen er berømt og berygtet for at være kaotisk, er det her dog alligevel i en anden liga.

Le Figaro skriver, at der skete flere sammenstød og ulykker på strækningen torsdag aften, hvilket naturligvis bare forværrede køerne.

Drastisk nedlukning

I Frankrig betyder lockdown nogle lidt andre ting, end hvad vi er vant til herhjemme.

Befolkningen må for eksempel kun forlade deres hjem, hvis de skal foretage nødvendige og basale indkøb, hente medicin, tage til og fra job hvis de ikke er hjemsendte, eller bruge deres daglige tilladte motionstime i det fri.

Skolerne forbliver åbne, men børn fra seks år og op skal bære mundbind.

Der er i alt registreret over 35.000 coronarelaterede dødsfald i Frankrig, og op mod 1,2 millioner mennesker har fået påvist smitte, hvilket skaber bekymringer for presset på landets hospitalsvæsen.

Sponsoreret indhold