Krimi5. juni 2020

Utrolige billeder: Norsk by ramt af voldsomt jordskred

Langsomt gled flere store huse ud mod vandet i den nordlige norske by Alta efter et skælv pludseligt rev et stort stykke jord fri
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/scphotos016690.jpg
 Foto: MEGA

Selvom ingen personer umiddelbart er kommet til skade i det voldsomme jordskred, der netop er fundet sted i den norske by Alta, har beboere til flere af de nu smadrede huse oplevet blot at kunne se til, mens deres hjem forsvandt ud i havet.

I en video på de sociale medier ser man, hvordan det vilde naturfænomen skubber en stor del af bugten ud mod vandet, næsten som hvis et helt kvarter var blevet revet fri fra kysten.

Politiet fik ifølge det norske nyhedsbureau NTB melding om mudderskredet klokken 15.45 onsdag eftermiddag.

Det er endnu uvist, hvad der nøjagtigt har været årsagen til det omfattende mudderskred og frygten for efterfølgende skred har afholdt politiet fra at gå ind i området. Det skriver VG.

Der har ikke været meldinger om personskader, men en hund formåede selv at svømme i land, efter i et stykke tid at være drevet med på det store stykke landjord med kurs mod fjorden.

I alt gik det ud over seks huse.

Jan Egil Bakkeby, som er manden bag de fascinerende og uhyggelige billeder af de flydende huse, havde netop lavet sig lidt mad i køkkenet, da han pludselig hørt, at alt bragede og knagede.

- Jeg flygtede ud og så det hele på afstand fra fjeldsiden, fortæller han til VG, og fortsætter:

- Ja, man kan vel sige, at jeg løb for livet.

Herfra kunne han helt magtesløs betragte og dokumentere, at hjemmet gennem 19 år blev opslugt af vand og mudder.

Politiet og redningsmandskabet har ikke med sikkerhed kunne sige, at ingen mennesker er drevet med i skredet, og derfor ledes der fortsat så vidt muligt ved hjælp af helikoptere i området omkring Kråkneset, Alta, der ligger nordligst i landet.

Sponsoreret indhold