Krimi7. oktober 2020

Utrolig video: Her er surfer sekunder fra hajangreb

Den australske surfer var et mulehår fra at blive angrebet af en haj, da han surfede ud fra Ballina i North South Wales i Australien
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20180531-083036-l-1920x1279we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Det er nærkontakt af den helt hårrejsende slags, det man nu kan se på en dronevideo fra Australien.

Her ses den professionelle surfer Matt Wilkinson, der under en tur ud i bølgerne pludselig blev advaret om en flok hajer, der cirkulerede i området.

Selvsamme drone som skød de forbløffende billeder sendte en alarm til den erfarne surfer, der dog med al tydelighed forholder sig helt i ro.

Også selvom den store haj er foruroligende tæt på hans fødder.

- Jeg hørte nogle plask bag mig, kiggede bagud, men opdagede intet. Men så dykkede dronen fra livredderne ved NSW Surf Life Savings ned til mig og de advarede om den farlige haj i nærheden, fortæller Matt.

Snusede til fødderne

Han fortæller videre, at det store frygtindgydende havdyr havde opholdt sig i nærheden af ham i et stykke tid.

- Den startede med at komme mod mig forfra, hvorefter den svømmede om bag mig og fulgte mine ben og fødder lidt. I sidste øjeblik gik det vel op for mig, at mine fødder lugtede for slemt, lyder det humoristisk fra surferen.

Selvom det ikke står helt klart hvilken haj, der er tale om, kan det ifølge Wilkinson selv være én af tre muligheder.

- Det kan enten være en lille hvid haj, en tyrehaj eller en kobberhaj, siger han, og gætter på, at hajen har været omkring 2,5 meter lang.

Lynhurtig

Den 32-årige australier har som professionel surfer før været skræmmende tæt på en haj, men denne gang er dog lidt anderledes.

- Jeg føler mig meget heldig. Selvfølgelig støder vi ofte på dem, men dette var alligevel mit tætteste møde. Jeg håber, det er det tætteste, jeg kommer til at opleve, fortæller han.

Se den vanvittige video her:

Droneoperatør Beau Mont, fra den australske UAV Service spottede hajen, der nærmede sig surferen, hvilket han fortæller, skete i en vældig fart.

- Den kom stort set ud af det blå, og styrede direkte mod Matt. Det skete meget hurtigt, siger han, før han uddyber:

- Jeg fulgte hajen og gav besked til livredderne, hvorefter jeg brugte højtalerne i dronen til at få alle op af vandet. Inden for 10 sekunder var den lige ved surferen, og efter fem sekunder var den pistvæk igen.

Wilkinson ringede med det sammen til sin kone, for at advare hende om optagelserne, og for at forsikre hende, at han var uskadt.

- Hun vil ikke have, at jeg surfer de næste par dage.

Sponsoreret indhold