Unge samles og fester ved SFO: Dittes datter skar sin mave på glasskår

Foto: Privat

Solen bragede ned over legepladsen ved Holmebækskolens SFO i forrige uge, så det var nærliggende at iføre ungerne badetøj og køle dem ned med et badebassin og en tur på en glidebane med vand og sæbe.

Men det skulle vise sig at få konsekvenser for Ditte Heede Hertofts seksårige datter, der torsdag kom hjem med en voldsom rift ned langs maven.

For det viser sig nemlig, at det ikke kun er skolebørnene, der flittigt bruger arealerne omkring skolen. Om aftenen samles byens unge, som efter alt at dømme fester løs i sommerferieperioden.

Tilsyneladende uden at rydde op efter sig.

- Min datter havde egentlig hygget sig meget godt i SFO’en, men kom hjem med en lang rift fra et stykke glas. Den gik fra brystet og ned mod livet, fortæller Ditte til SE og HØR.

Pædagogerne havde grundigt undersøgt banen og græsplænen, men Dittes teori er, at nogle af skårene må have piblet frem fra jorden, så snart den er blevet våd.

Pludselig var flere af børnene begyndt at tage sig til maven og lårene efter en tur på banen.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Sådan så Dittes datter mave ud, da hun kom hjem fra SFO forrige torsdag.
(Foto: Privat)

Den bekymrede mor fortæller, at hendes datter tog situationen med en stor ro, men at hun var sur på de unge, hvis rod havde sat en brat stopper for børnenes vandleg.  

- Hun havde ikke ondt, men hun var blevet forskrækket, lyder det.

I håb om at kunne komme problemerne til livs deler Ditte nu sin historie på både facebook og i flere medier.

- Det er vildt frustrerende, siger Ditte Heede Hertoft, som fortsætter:

- Det er bestemt ikke sjovt at skulle sende sit barn afsted til et ellers dejligt område, når man ikke ved, hvad der ligger og flyder. Også for personalet, som skal rende og rydde op, før de kan bruge legepladsen.

Da Ditte Heede Hertoft selv dukkede op ved SFO'en fredag morgen, blev hun mødt af endnu mere rod. (Foto: Privat)

 

Personalet må ofte fjerne smadrede sprutflasker, skodder og afbrændt pap fra området.
(Foto: Privat)

Det flød med glas

Ditte Heede Hertoft har boet i Herfølge i to år, og hun husker, at det har været et problem gennem al den tid.

Fredag morgen efter episoden med glasskåret i datterens mave, tog hun en række billeder af området omkring skolen. Her var det tydeligt, at der igen var blevet holdt fest.

- Da jeg skulle aflevere min datter igen, så flød det igen. Noget pap var forsøgt brændt af, der lå smadrede sprutflasker og dåser rundt smidt omkring, og en trampolin var blevet brændemærket med cigaretter.  

Hendes bøn er helt klar:

- De unge må for min skyld gerne feste derovre. Det har jeg forståelse for. Bare de rydder op efter sig selv, og ved, at deres efterladenskaber kan få store konsekvenser.

Ifølge TV 2 Lorry håber Mads Andersen, der er formand for Skoleudvalget i Køge Kommune, at man kan få opdraget de unge til at rydde op efter sig, uden at det skal være kommunens opgave.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close