Krimi9. september 2022

Unge forældre fængslet: Baby udsat for grusom mishandling

En pige på lidt over en måned har fået flere kraniebrud, og hendes forældre sigtes for at have forvoldt det. De nægter sig skyldige

En 20-årig mor og hendes 22-årige mand er blevet anholdt og sigtet for - alene eller sammen med andre - at have begået et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter mod deres en måned gamle datter.

Det skal være sket på Midtlolland i tiden op til onsdag aften ved 21-tiden, og torsdag klokken 15.37 blev de to anholdt, skriver Folketidende.dk.

Fredag blev de fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing og varetægtsfængslet i fire uger.

Forældrene sigtes for på ukendt vis at være ansvarlige for, at pigen har fået flere kraniebrud, hjerneblødning og blødning bag øjnene med "alvorlige og livstruende skader til følge".

Både moderen og faderen nægter sig skyldige, og anklager Ulrik Birk Gotfredsen begærede dørene lukket med henvisning til Retsplejelovens bestemmelser om, at det kan ske, "når sagens behandling i et offentligt retsmøde må antages på afgørende måde at hindre sagens oplysning."

- Der skal kortlægges et forløb op til anholdelsen, og der er ret mange interessante personer - potentielle vidner - der ikke skal høre, hvad der bliver sagt.

- Og vi er på et meget tidligt stadie af efterforskningen, uddybede Ulrik Birk Gotfredsen ifølge Folketidende.

Dommeren valgte at efterkomme anmodningen, hvorefter dørene blev lukket.

Sponsoreret indhold