Krimi24. april 2024

Ung mand tiltalt: Stak 13-årig med kniv

En nu 17-årig dreng er blevet tiltalt for at have knivstukket en 13-årig dreng på en skole i Brøndby
En ung mand blev stukket med kniv, da han tidligere på året var på Brøndby Strand Skoles afdeling Bækkelund. Nu er en ung mand blevet tiltalt i sagen.
En ung mand blev stukket med kniv, da han tidligere på året var på Brøndby Strand Skoles afdeling Bækkelund. Nu er en ung mand blevet tiltalt i sagen.
 Foto: Presse-fotos

En 13-årig dreng fik skåret et fire centimeter dybt og syv centimeter langt snitsår i armen under en episode på Brøndby Strand Skoles afdeling Bækkelund 1. marts, og nu rejser anklagemyndigheden tiltale mod en 17-årig skolekammerat.

Anklagemyndigheden vil have den 17-årige idømt en ubetinget fængselsstraf og en tillægsforanstaltning fastsat af Ungdomskriminalitetsnævnet i sagen.

Den 17-årige dreng blev anholdt umiddelbart efter episoden på skolen og fik dagen efter forlænget sin anholdelse af en dommer i Retten i Glostrup. Retten valgte efterfølgende at varetægtsfængsle drengen.

Siden da har han opholdt sig på en sikret institution i Nordsjælland.

Under grundlovsforhøret den 2. marts fortalte den 17-årige, at han godt nok havde snittet sin kammerat, men at det ikke var med vilje, at den yngre dreng blev skadet.

- Meningen var slet ikke at gøre det. Det var bare for at gøre ham bange, fortalte den sigtede dreng under grundlovsforhøret - på det tidspunkt var han endnu blot 16 år.

Ved grundlovsforhøret blev den 13-åriges forklaring til politiet læst op af anklageren. Den var noget anderledes end gerningsmandens.

Ifølge den 13-årige havde gerningsmanden sagt, at han ville skære bogstavet T i den yngre drengs arm. Bogstavet indgår i gerningsmandens navn.

Ved grundlovsforhøret blev det desuden oplyst, at såret i den 13-åriges arm var så dybt, at der var åbent helt ind til knoglen, som dog ikke havde lidt skade.

Det var en episode i skolens kantine, som udviklede sig voldsomt og mundede ud i, at den store dreng løb efter den lille, og udenfor indtraf episoden med kniven.

Sagen skal afgøres 27. juni ved Retten i Glostrup.

Sponsoreret indhold