Krimi29. november 2023

Ung mand tiltalt efter brutal sommer: Drabsforsøg, trusler og tæsk med pistol

En kun 21-årig mand tager torsdag plads på anklagebænken i Lyngby - politiet mener, at han haft haft en usædvanlig brutal sommer i 2023
En 21-årig mand tager torsdag plads på anklagebænken ved Retten i Lyngby i en meget alvorlig sag. Han er blandt andet tiltalt for drabsforsøg og grov vold.
En 21-årig mand tager torsdag plads på anklagebænken ved Retten i Lyngby i en meget alvorlig sag. Han er blandt andet tiltalt for drabsforsøg og grov vold.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til patrick@sh.dk

Drabsforsøg, legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter, vidnetrusler, ulovlig indtrængen, hærværk og kørsel med kokain i blodet.

Sådan lyder anklagerne mod en 21-årig mand, som ifølge politiet havde en særdeles voldelig og brutal sommer - den kulminerede i slutningen af juli med et overlagt knivangreb, hvor han stak et offer tre gange i brystregionen og efterlod personen i potientiel livsfare.

Det viser anklageskriftet i sagen, som SE og HØR har fået aktindsigt i.

Ifølge tiltalerne, som der er hele 11 af, startede den brutale sommer for den 21-årige mand 30. juni i år, da han trængte ulovligt ind i en lejlighed i Hundested.

Her mener politiet, at den unge mand havde medbragt en attrappistol i metal, som han brugte til at slå den forurettede i ansigtet og hovedet med, hvilket gav behandlingskrævende læsioner hos offeret.

Angiveligt for at få offeret til at lede efter og udlevere tiltaltes pas.

Ved samme lejlighed beskyldes den 21-årige mand for at have truet offeret i sagen, hvis personen gik til myndighederne.

"Hvis du siger noget til politiet, så skyder jeg dig," udtalte han ifølge anklageskriftet.

Tre stik i brystet

Den alvorligste tiltale i sagen er dog forsøg på manddrab.

25. juli omkring klokken 23.20 forsøgte den 21-årige at dræbe en ung mand, da offeret sad i en bil på Lyngbygårdsvej i Kongens Lyngby.

Her stak han den forurettede tre gange i brystregionen med en kniv, hvorved det sagesløse offer blev påført indre læsioner på leveren og bugspytkirtlen, og blev derved muligvis bragt i livsfare.

Den 21-årige mand har siddet varetægtsfængslet siden 27. juli – i de indledende grundslovsforhør nægtede den unge mand sig skyldig.

Sagen starter ved Retten i Lyngby torsdag, og vil blive behandlet under medvirken af nævninge.

De mange forhold skal behandles over fire retsdage.

Trængte ind hos vidne: 'Jeg slår jeres familier ihjel'

Den 21-årige mand er også tiltalt for at have trængt ind i en lejlighed i Hundested 7. juli, hvor han truede det offer, som 30. juni blev tæsket med en atrappistol, samt en tredje forurettet, som var til stede.

Derfor er han også anklaget for vidnetrusler. Truslerne skete ifølge politiet i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse med en medtiltalt - den sag bliver behandlet særskilt.

Truslerne skal være faldet omkring klokken 23.45, efter de to gerningsmænd trængte ind i lejligheden i Hundested.

Her var den 21-årige mand angiveligt bevæbnet med en skraldenøgle, som han truede de to tilstedeværende i lejligheden med.

'Vil du se, hvordan det gør rigtigt ondt?' Skal det have lydt, inden ofrene fik besked om at trække anmeldelsen til politiet om overfaldet 30. juni tilbage.

'Ellers banker jeg (navn udeladt red.) til han bliver handicappet, hvorefter jeg tæsker (tredje forurettet red.) og slår begge jeres familier ihjel,' skal den brutale besked have lydt.

Herefter skal de to gerningsmænd ifølge politiet have brugt skraldenøglen til at smadre to fjernsynsskærme i lejligheden.

Den 21-årige mand er også tiltalt for narko- og spirituskørsel. Det skal være sket i forlængelse af overfaldet, hvor offeret blev slået gentagne gange med en attrappistol.

Sponsoreret indhold