Krimi20. marts 2024 (opd. 20. marts 2024)

Ung mand forsøgt dræbt i SuperBrugsen: Nu er dommen faldet

Fem mænd kendes skyldige i drabsforsøg, efter at en 21-årig mand blev stukket 15 gange i SuperBrugsen i København i januar 2023
Fem unge mænd er onsdag blevet dømt for drabsforsøg, efter de i januar 2023 stak en 21-årig mand med kniv 15 gange.
Fem unge mænd er onsdag blevet dømt for drabsforsøg, efter de i januar 2023 stak en 21-årig mand med kniv 15 gange.
 Foto: Scanpix Danmark Stf/Ritzau Scanpix

Fem mænd kendes skyldige i drabsforsøg i sag om knivoverfald i SuperBrugsen, hvor en dengang 21-årig mand blev stukket 15 gange og fik hjertestop.

To andre mænd kendes skyldige i medvirken til vold af særlig farlig karakter.

Det har Københavns Byret afgjort onsdag.

Her har retten blandt andet lagt vægt på det overvågningsmateriale, der er blevet fremlagt i retten, hvor tre mænd var maskerede under overfaldet.

Retten mener, at der er tale om ens beklædning med samme farvesammensætning på flere af overvågningsbillederne, og at det derfor blandt andet kan bevises, at det er tre af de tiltalte mænd.

De andre fire tiltalte mænd havde tidligere erkendt i retten, at det var dem på overvågningsbillederne.

Alle syv mænd kendes desuden skyldige i bandeparagraffen, som kan give dobbeltstraf. Her har retten lagt vægt på, at der på gerningstidspunktet har været en igangværende konflikt mellem grupperne Loyal To Familia (LTF) og Gruppen fra Nordvest.

Overfaldet fandt sted tilbage i januar 2023, hvor en 21-årig mand var flygtet ind på lageret i en SuperBrugsen-butik. Her blev han fundet og blev efterfølgende stukket 15 gange med kniv i butikkens vinafdeling.

Også en 23-årig polsk mand blev stukket med en kniv, fordi han spændte ben for en af gerningsmændene, men begge mænd overlevede.

Politiet mener, at de tiltalte har tilknytning til LTF, mens den 21-årige, der blev stukket, formodes at have tilknytning til en bande fra Københavns Nordvestkvarter.

I retten har anklager tidligere fremhævet de forskellige roller, de syv mænd ifølge ham har haft under overfaldet. Han mener, at overfaldet skete impulsivt og målrettet, efter at offeret blev opdaget tilfældigt af en af de tiltalte, hvorefter de andre seks mænd blev tilkaldt.

Fire af de tiltalte er desuden kendt skyldige i overtrædelse af knivloven.

Seks af mændene er varetægtsfængslet. Anklager Luca Kowenicki har begæret den syvende mand varetægtsfængslet.

Retten skal også tage stilling til, om de tiltalte kan blive udvist af Danmark og få frataget deres danske statsborgerskab.

Sponsoreret indhold