Krimi12. april 2022

Ung mand anholdt efter drab: Hjalp til

Politiet har anholdt og sigtet en 25-årig mand for medvirken til drabet på en ung mand i december
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/efter_drabet.jpg
 Foto: Presse-fotos.dk

En 25-årig mand sigtes for medvirken til et skuddrab i Herlev i december 2021.

Det skriver Københavns Vestegns Politi tirsdag morgen i en pressemeddelelse.

Manden blev anholdt mandag. Han fremstilles i grundlovsforhør tirsdag formiddag.

Her vil den mødende anklager begære ham varetægtsfængslet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/efter_drabet_1.jpg
 Foto: Presse-fotos.dk

Her er politiet i gang med omfattende undersøgelser kort tid efter skyderiet. Foto: Presse-fotos.dk

Takker for hjælp

Anholdelsen sker på baggrund af omfattende efterforskning, fortæller vicepolitiinspektør Peter Malmose fra Københavns Vestegns Politi.

- I den forbindelse har vi blandt andet opfordret offentligheden til at komme med oplysninger omkring et køretøj, som blev fundet i nærheden af gerningsstedet.

- Den opfordring har flere borgere fulgt, og det vil vi gerne sige tak for, siger han i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under opslaget...

Kræver lukkede døre

Drabet blev begået 7. december ved Krebsdammen i Herlev.

Han er også sigtet

Også en 41-årig mand er mistænkt i sagen. Han blev anholdt kort efter drabet i december og blev sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg.

Manden blev dog hurtigt løsladt, og et planlagt grundlovsforhør blev aflyst. Det er uvist, hvorfor politiet på det tidspunkt ikke ville begære ham varetægtsfængslet.

Den 41-årige mand er fortsat sigtet, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Drabsofferet var en mand i 20'erne. Derudover blev en 25-årig mand såret af skud.

Anklagemyndigheden vil anmode om, at grundlovsforhøret holdes for lukkede døre.

Bølge af drab

Slutningen af 2021 var præget af en række af skuddrab i København og omegn:

* 2. december: En 27-årig mand bliver dræbt af skud nær Nørrebrogade. I alt er fire mænd nu sigtet og varetægtsfængslet i forbindelse med skyderiet.

* 3. december: En 17-årig bulgarsk dreng bliver dræbt, mens en 15-årig dreng og en 28-årig mand bliver såret ved et skyderi i en frisørsalon i Rødovre. To mænd, der er 29 og 34 år, er sigtet for drabet og er varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Politiet har oplyst, at skudepisoderne 2. og 3. december kan skyldes en konflikt mellem en bandegruppering og andre organiserede kriminelle.

* 4. december: En 39-årig mand bliver skudt i nakken på en vandpibecafé på Åboulevarden på grænsen mellem Nørrebro og Frederiksberg. Han bliver efterfølgende meldt uden for livsfare. En 18-årig mand er varetægtsfængslet i sagen og sigtet for drabsforsøg. Politiet vurderer, at skyderiet er banderelateret.

* 7. december: To mænd bliver ramt af skud i Herlev. En 21-årig mand mister livet. En 41-årig mand bliver sigtet for drab og drabsforsøg. Politiet har ikke udtalt sig om motiv.

* 15. december: En 25-årig dansk statsborger bliver skudt og dræbt i boligområdet Bunkeflostrand i Malmø. Tre danskere og en svensker bliver varetægtsfængslet, men senere løsladt. Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, at der er en forbindelse mellem offeret i Malmø og drabet i Rødovre. Svensk politi har dog ikke bekræftet, at der er en sammenhæng til skyderier i Danmark.

* 17. december: En mand på 25 år bliver såret af skud i Ulsøparken i Brøndby cirka klokken 23.30. Manden bliver kørt til Rigspolitiet og er uden for livsfare. Denne episode kunne af politiet ikke umiddelbart kædes sammen med tidligere episoder.

* 28. december: En 22-årig mand dør på hospitalet, efter at han tirsdag eftermiddag bliver ramt af flere skud i Hallingparken i Brøndby. Det vides ikke, om skyderiet har forbindelse til tidligere episoder. Politiet efterlyste to mænd på 20 og 25 år. 4.januar meldte den 25-årig sig selv til politiet.

* 9. januar: En person bliver ramt af skud på Falkoner Allé på Frederiksberg. Vedkommendes tilstand er ukendt.

Kilder: Ritzau, Ekstra Bladet

Sponsoreret indhold