Krimi23. marts 2022

Ung kvinde blev slået ihjel – og dette Facebook-foto fældede morderen

En canadisk kvinde blev i marts 2015 myrdet efter en aften i byen med en veninde. Et af de afgørende beviser i sagen var et Facebookbillede, som afslørede, at pigens morder var hendes egen ”bedste veninde”, som hun havde festet og drukket med. Læs om den rystende sag her
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En marts-aften i 2015 tog de canadiske slyngveninder Cheyenne Rose Antoine og Brittney Gargol i byen.

Pigerne fra den canadiske by Saskatoon drak og festede – og lagde en festlig og smilende selfie på Facebook – men inden de nåede hjem i seng, ramte en uhyggelig tragedie:

Om natten blev den dengang 18-årige Brittney Gargol fundet dræbt på en losseplads i byen.

Mordet rystede byen, der ligger i det centrale Canada, og jagten på den unge kvindes morder gik ind.

Det skulle dog vise sig, at morderen var én, der kendte Brittney særdeles godt. Og det var et billede af de to slyngveninder taget den skæbnesvangre aften, der sidenhen endte med at fælde morderen.

Det skriver det canadiske medie CBC News.

Ved siden af Brittneys lig fandt politiet nemlig et særligt sort bælte – og politiet konkluderede hurtigt, at det var bæltet, der var blevet brugt til at kvæle 18-årige Brittney.

... og da politiet nærstuderede pigernes Facebook-selfie taget på mordnatten, gjorde man en grusom opdagelse:

Cheyenne havde præcist det samme bælte på – samme aften som hendes veninde blev myrdet.

Facebook-billedet fik politiet til at rette mistanke mod Cheyenne, og det var politiets teori, at Cheyenne havde myrdet sin ”bedste veninde”.

Under efterforskningen forsøgte den unge kvinde dog at forpurre politiets efterforskning.

På mordnatten – efter Brittney var død – skrev Cheyenne således et opslag på sin egen Facebook-profil, hvor hun spurgte, om nogen vidste, hvor Brittney var.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/aeltet_roed.jpg

Bæltet som Cheyenne Rose Antoine (til venstre) bar den skæbnesvangre aften - og som fældede hende som Brittney Gargols morder. Foto: Privat

Over for politiet forklarede Cheyenne, at de to havde festet hele aftenen og natten, og at de blandt andet besøgte Colonial Pub and Grill, hvor de faldt i snak med en ukendt mand.

Politiet kunne dog med hjælp fra videoovervågning konstatere, at hverken Brittney eller Cheyenne havde været på den pågældende bar i løbet af natten. De havde heller ikke været i selskab med "en ukendt mand".

Til sidst krøb Cheyenne til korset. Dog ikke over for politiet, men over for en anden veninde. Til veninden indrømmede hun, at hun havde kvalt sin bedste veninde, efter at de var kommet op at toppes den skæbnesvangre aften.

Veninden gik til politiet med sin viden, og Cheyenne blev anholdt og sigtet for mordet.

Under politiets afhøringer forklarede Cheyenne, at hun ikke huskede at have kvalt Brittney, men benægtede dog ikke at have slået hende ihjel.

Cheyenne blev kendt skyldig i drabet på sin veninde, og hun blev hun idømt syv års fængsel.

- Der er ingen tvivl om, at denne unge kvinde havde problemer. Og på grund af de problemer er hun farlig, fortalte anklager i sagen, Robin Ritter, til det canadiske medie CBC News.

Cheyenne udtalte i forbindelse med strafudmålingen, at hun inderligt fortryder sine handlinger den skæbnesvangre nat:

- Jeg vil aldrig tilgive mig selv. Intet jeg siger eller gør vil bringe hende tilbage. Jeg er meget, meget ked af det... Det skulle aldrig være sket.

Sponsoreret indhold