Krimi 13. marts 2020

Ung italiensk sygeplejerske deler skræmmende selfie

Alessia Bonari er en ung sygerplejerske i Toscana. Og hun er presset som aldrig før
Foto: Instagram/Alessia Bonari

I Norditalien, som er et af de hårdest ramte områder i Europa, trækker coronavirusset store veksler på sundhedssystemet. 

Langsomt løber regionen tør for sengepladser til de patienter, der er smittede med virusset, og det betyder lange og meget krævende arbejdsdage for sygeplejersker og læger. 

Én af dem, Alessia Bonari, er bange for at tage på arbejde, selvom hun ved, hun ikke ville kunne lade være. 

"Jeg er bange for, at masken måske ikke klæber godt nok til mit ansigt. At jeg ved en fejltagelse kommer til at røre ved mit ansigt med beskidte handsker på. Eller måske dækker beskyttelsen ikke mine øjne godt nok," skriver hun i et opslag på Instagram. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På billedet kan man se de lange arbejdsdage i hendes ansigt. Helt bogstavligt. Hun har blå mærker fra beskyttelsesudstyret, som hun bærer, når hun behandler corona-patienter. 

"Jeg er træt, fordi beskyttelsesdragten er tung og den får mig til at svede. Når først jeg har fået den på og jeg starter en vagt på 6 timer, så kan jeg ikke komme på toilettet i den tid," lyder det fra Alessia i opslaget. 

Den unge sygeplejerske bruger sit opslag til at opfordre alle til at være ekstra forsigtige - og ikke tro, de er immune. Bonari beder folk holde sig inden døre, hvis de kan. 

Selv har hun ikke mulighed for at gå i frivillig karantæne. 

"Jeg må på arbejde og gøre min del. Så gør I jeres, jeg beder jer."

Italien - og især de nordlige regioner - er et af de lande i verden, der er hårdest ramt af coronavirus. 

Der er ifølge de seneste offcielle tal 12.462 smittede og 827 dødsfald. 

Sponsoreret indhold