Krimi30. marts 2023

Underviser dømt: Havde sex med 17-årig elev

Østre Landsret har netop idømt en underviser seks måneder fængsel for at have haft sex med en elev
Anklagemyndighed går efter at få idømt nu tidligere underviser mindst fire års fængsel for at have misbrugt sin stilling til at få sex med ung elev.
Anklagemyndighed gik efter at få idømt nu tidligere underviser mindst fire års fængsel for at have misbrugt sin stilling til at få sex med ung elev.
 Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

En underviser på en ungdomsskole idømmes seks måneders fængsel for at have haft sex med en 17-årig elev.

Det har Østre Landsret afgjort i en dom torsdag eftermiddag, hvor den nu 48-årige mand er fundet skyldig i at have haft sex med pigen, som han i et par måneder var betroet til undervisning.

Han frifindes dog for en anklage om voldtægt.

Manden har ifølge anklageren "tvunget, presset og løjet sig til sex" med pigen, der var 17 år, da forholdet begyndte. Det skal have stået på i cirka tre år.

- Han har i denne her sag kraftigt manipuleret et ungt menneske, sagde Steen Saabye.

Han var tiltalt for gennem cirka tre år at have haft sex flere gange ugentligt - og mindst 100 gange - med pigen, der var 17 år, da det begyndte. Underviseren og pigen havde også hård sex, hvor der blev brugt pisk.

Underviseren blev i april 2022 frifundet for alle anklagerne ved Retten i Næstved. Blandt andet nåede byretten frem til, at han ikke havde en betroet stilling og snarere var tovholder end underviser.

Han dømmes dog også for at have udnyttet sin aldersmæssige overlegenhed, ind til pigen blev 18 år. Her var det dog kun fire af rettens seks medlemmer, der fandt ham skyldig.

Torsdag sad den 48-årige mand i landsretten ved siden af sin forsvarer, Louise Sohrbeck Milthers, og kiggede meget af tiden ned i bordet foran sig.

Han ville frifindes igen. Han har blandt andet skrevet med pigen via falske profiler og har erkendt at have opført sig uacceptabelt, men nægter at have gjort noget strafbart.

- De bliver kærester, siger Louise Sohrbeck Milthers og tilføjer:

- De tager i biografen. De tager ud at spise. De tager ud at rejse sammen. Der er også langt mere i det her forhold end det seksuelle.

Hun mente, at den nu unge kvindes forklaring er utroværdig.

Flere gange ugentligt - og mindst 100 gange i alt - skal underviseren ifølge anklageren have misbrugt pigen til at få sex. Der var ifølge anklageskriftet også tale om hård sex, hvor der blev brugt vold og pisk.

Han lod hende forstå, at hvis hun ikke havde sex med ham, så ville der blive spredt rygter om hendes evner, så hun ikke kunne få en karriere inden for det kunstneriske område, som hun ønskede, lyder anklagen videre.

Derfor var der ifølge anklageren også tale om voldtægt, da tiltalte ifølge ham dermed truede pigen til sex.

Underviseren konstruerede også fiktive beskeder fra to andre fra det kunstneriske miljø, som hun så meget op til.

- Alt var nøje udtænkt, siger Steen Saabye.

- Han har alene opnået de her samlejer ved brug af grov manipulation og opdigtede beskeder.

Underviseren har dog erkendt at have opført sig uacceptabelt. Han oprettede fiktive profiler for to andre, som pigen så meget op til i det kunstneriske miljø og skrev beskeder med pigen.

Ifølge specialanklageren har den unge kvinde afgivet en "troværdig" og "konsistent" forklaring.

- Den bliver underbygget af en lang række andre omstændigheder, der viser, at der ikke har været tale om et frivilligt forhold, siger Steen Saabye.

Sponsoreret indhold