Krimi16. februar 2023

Uhyggeligt overfald i julen: 17-årig og 20-årig anholdt

To personer er blevet anholdt efter et uhyggeligt overfald på en mand 2. juledag
En 17-årig og en 20-årig er anholdt og sigtet for et brutalt overfald i julen.
En 17-årig og en 20-årig er anholdt og sigtet for et brutalt overfald i julen.
 Foto: Presse-fotos.dk

Torsdag morgen har Københavns Politi anholdt en 17-årig dreng og en 20-årig mand, som sigtes for at stå bag et groft knivoverfald 2. juledag.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse torsdag.

En 19-årig blev på Godthåbsvej på Frederiksberg stukket flere gange og ramt af slag med en hammer. De to anholdte er derfor sigtet for legemsangreb af rå, brutal eller farlig karakter.

Begge har tilknytning til bandemiljøet og er derfor også sigtet efter bandeparagraffen. Den kan udløse dobbeltstraf.

- Det tyder på, at overfaldsmændene er gået målrettet efter at angribe den 19-årige, men det er for tidligt at sige noget om motivet, siger vicepolitiinspektør Knud Hvass i meddelelsen.

- Vi har haft de anholdte i søgelyset i noget tid, men det har krævet en bred og systematisk efterforskning at underbygge mistankegrundlaget.

- Nu er vi der, hvor vi mener, at der er begrundet mistanke om, at de står bag overfaldet, lyder det.

Episoden var blot en i rækken af knivstikkerier, som fandt sted omkring juledagene. Mindst fem af slagsen fandt sted i København og på Frederiksberg i slutningen af december.

- I den videre efterforskning vil vi selvfølgelig undersøge, om de to kan knyttes til andre af de knivstikkerier, der har fundet sted fra slutningen af december og frem til begyndelsen af februar, siger Knud Hvass.

Politiet har tidligere knyttet den forbudte bande Loyal To Familia til et af de øvrige knivstikkerier.

Episoderne har medvirket til et ønske om at indføre en visitationszone på Nørrebro og i Nordvest i København. Det viser en anmodning, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Politiet har i forbindelse med torsdagens anholdelser også ransaget adskillige adresser, hvor man har fundet forskellige effekter. De kommer til at indgå i den videre efterforskning. Politiet oplyser ikke, hvilke ting man har fundet.

De to anholdte fremstilles i grundlovsforhør torsdag klokken 13.

Sponsoreret indhold