Krimi18. december 2023

Uhyggeligt: Mand kvalte sin mand – på grund af én ting

En mand i Florida er sigtet for at have kvalt sin mand til døde
59-årige Timothy Smith blev fundet død i parrets lejlighed. Det viste sig, at hans ægtemand gennem næsten otte år gemte på en uhyggelig hemmelighed.
59-årige Timothy Smith blev fundet død i parrets lejlighed. Det viste sig, at hans ægtemand gennem næsten otte år gemte på en uhyggelig hemmelighed.
 Foto: Privat

Alle troede, at de var lykkelig gift og det perfekte par.

Og derfor blev venner og familie da også både chokerede og rystede, da 59-årige Timothy Smith blev fundet død i parrets ene lejlighed – blot fem måneder før deres otteårs bryllupsdag.

Det skriver People.

Chokket blev dog ikke mindre, som timerne gik.

Det stod nemlig hurtigt klart, at den 59-årige mand fra Florida var blevet kvalt til døde.

Hans mand, 55-årige Herb Swilley, mente, at det måtte være en anden mand, der stod bag.

Parret levede nemlig i et åbent forhold, forklarede Swilley. Der kom ofte andre mænd på besøg, og det var måtte være under et sådan besøg, at Timothy Smith var død.

Noget virkede dog suspekt – syntes både politiet og vennerne.

Herb Swilley blev anholdt 2. november.
Herb Swilley blev anholdt 2. november.
 Foto: MARION COUNTY SHERIFF'S OFFICE

For det første studsede betjente over, at 55-årige Herb Swilley virkede påfaldende upåvirket over at have mistet sin ægtemand. Faktisk noterede en betjent, at han ”slet ikke udviste tegn på sorg”.

Og blot 24 timer senere skete der noget andet, der fik mistanken til at stige endnu mere.

Her bemærkede et af parrets venner, at Herb Swilley nu udviste en besynderlig adfærd i lejligheden. Han gav sig således til at skille sig af med ægtemandens personale ejendele. Også billeder af parret blev smidt ud.

– Jeg tænkte bare, ”hvad foregår der?”. Dette virkede ikke godt. Det gik ham til at ligne én, der havde gjort noget, fortæller vennen ifølge People.

Samtidigt begyndte venner at genoverveje, hvem 55-årige Herb Swilley egentlig var. Mens nogle var overbevist om, at han var den perfekte ægtemand, havde andre ikke lige så pæne ord at sige om ham.

– Han havde en virkelig hård personlighed. Han var meget kold, lød det blandt andet fra én af vennerne.

Ingen havde dog regnet med, hvor kold Herb Swilley i virkeligheden var. Først efter syv måneder stod det klart. Her valgte politiet at anholde og sigte ham for det overlagte drab på 59-årige Timothy Smith. Politiet havde tilmed en teori:

Herb Swilley fornemmede, at Timothy Smith ville forlade ham. Det ville han ikke finde sig i og valgte i stedet at slå ham ihjel i parrets ene lejlighed. Herefter bar han liget over i parrets anden lejlighed, hvor han fik det til at ligne, at en sexleg med en fremmed var endt fatalt.

Herb Swilley blev anholdt 2. november. Selve retssagen mod ham er derfor ikke gået i gang endnu.

Tilbage sidder nu venner og familie, der er i lige dele chok og sorg:

– Tim var så god og kærlig – ikke kun de mennesker, han kendte, men overfor fremmede. Når jeg ser tilbage, var det måske, fordi han manglede kærlighed derhjemme, og den del knuser mit hjerte.

Sponsoreret indhold