Krimi13. februar 2024

Uhyggeligt fund i lufthavn: Smuglede mumificerede abelig

Det var hverken stoffer eller tøret fisk, som en mand forsøgte at smugle med sig hjem fra Congo - men lufthavnspersonalet har nok slået øjnene lidt ekstra op
Dette syn mødte lufthavnspersonalet i Boston, da de i sidste måned tog imod en mand fra Den Demokratiske Republik Congo.
Dette syn mødte lufthavnspersonalet i Boston, da de i sidste måned tog imod en mand fra Den Demokratiske Republik Congo.
 Foto: Customs and Border Protection via AP

De seneste godt tyve år har sikkerheden i lufthavne rundt om i verden fået et markant nøk opaf.

Derfor kan det nok undre nogen, at folk den dag i dag stadig forsøger at smugle ulovlige og mærkværdige ting med flyet.

En passager fra Den Demokratiske Republik Congo formåede i sidste måned putte noget i sin kuffert, som han forsøgte at få med ind i Boston, USA, der nok må siges at gå ind under begge ovenstående kategorier.

Da manden ankom til lufthavnen i Boston, blev han mødt af hunde, som var særligt interesserede i hans bagage.

Passageren, som var på vej hjem fra Congo, oplyste til personalet, at han havde taget tørret fisk med hjem fra det afrikanske land.

Men da kufferten blev åbnet, dukkede der noget helt andet op - abelig.

Det skriver AP.

Kufferten viste sig at indeholde hele fire dehydrerede abelig, som fremstod mumificerede.

Passageren forklarede dog, at det besynderlige fund skulle indtages som såkaldt bushmeat - problemet er bare, at det er ulovligt at indføre råt eller minimalt forarbejdet kød ind i USA.

Det skyldes den store fare for sygdomsspredning.

- Der er en reel fare ved at indføre bushmeat til USA. Kødet kan nemlig bære på farlige bakterier, der kan forårsage sygdom - inkluvis Ebola virussen, fortæller Julio Caravia, der arbejder for den lokale told- og grænsevagt.

Der blev ikke rejst nogen sigtelser mod passageren, men han fik konfiskeret alle fire abelig - godt og vel fire kilo kød - mens det makabre fund blev kørt til destruktion.

Sponsoreret indhold