Krimi29. juli 2022

Uhyggelige anklager: Amerikansk sherif lod fanger voldtage kvinder i arresten

Sheriffen var både anerkendt og kendt fra det amerikanske TV-program ”60 Days In”. Nu er han beskyldt for at have solgt en nøgle, så mandlige fængselsindsatte kunne voldtage kvindelige arrestfanger
Den ledende sherif ansat i arresten i Jeffersonville afviser at have ansvar og kendskab til de frygtelige overgreb 
Den ledende sherif ansat i arresten i Jeffersonville afviser at have ansvar og kendskab til de frygtelige overgreb
 Foto: Facebook, Jamey Noel

En fængselsbetjent ved navn David Lowe ansat i Clark Countys arrest i Jeffersonville står lige nu overfor nogle særdeles grove anklager.

Ifølge to civile søgsmål skulle betjenten have taget imod omkring 7000 kroner fra to mandlige indsatte, for til gengæld at udlevere dem nøglen til kvindeafdelingen, så de havde frit lejde til i en halv time at voldtage de arrestindsatte kvinder.

Det skriver TV 2.

De første anklager kom fra 20 kvinder, hvorefter et nyt søgsmål for nylig kom fra yderligere otte kvinder. Ifølge Law&Crime er flere lignende sagsanlæg på vej.

Forbrydelserne i Indiana-fængslet beskrives som en sand ”rædselsnat”, og skulle være foregået omkring midnat mellem den 23. og 24. oktober 2021, hvor afdelingen var henlagt i mørke, mens voldtægterne stod på.

Udover fængselsbetjenten er også Clark Countys ledende sherif, Jamey Noel, beskrevet som ansvarlig i sagen om voldtægterne i fængslet.

For selvom der naturligvis er sat overvågningskameraer op i afdelingen, greb ingen ind.

Læser man de specifikke anklager, løber det koldt ned ad ryggen. Her står, at de to maskerede fanger har truet kvinderne med at slå dem ihjel, hvis ikke de adlød, eller hvis de trykkede på alarmknappen og tilkaldte vagten.

I sagspapirerne står der, at mindst to kvinder blev voldtaget. En af dem blev gravid, og mistede senere barnet.

De andre kvindelige ansatte blev truet, raget på og chikaneret af flere mandlige indsatte, der havde dækket deres ansigter med håndklæder og tæpper.

Kvinderne fik skyld

Lyset på afdelingen var under hele den uhyggelige hændelse slukket, og da lyset blev tændt til sidst, fortalte en betjent, at kvinderne nu havde mistet tilladelse til at slukke det igen, hvilket resulterede i, at lyset var tændt de næste 72 timer.

Kvindernes puder, tæpper og hygiejneprodukter blev herefter inddraget.

– En sherif har et eneste job, og det er at sikre de indsattes sikkerhed, siger en af kvindernes advokat.

Sherif Jamey Noel påstår gennem sin advokat, at han og resten af ledelsen først blev bekendt med overfaldene, da de blev kontaktes af en af de kvindeliges indsattes advokat den efterfølgende dag.

Han fralægger sig umiddelbart al skyld, og beskriver betjenten David Lowes handlinger som ”uventede kriminelle handlinger fra en uærlig fængselsbetjent”.

De lyver

Desuden mistænker han de kvindelige indsatte for bevidst at have strikket et komplot sammen.

Fængselsbetjenten Lowe, der altså beskyldes for at have solgt nøglen til kvindernes celler, forklarer overfor Washington Post, at han havde haft en del overarbejde op til hændelsen. Den 29-årige Lowe mener altså, at det er et resultat af overanstrengelse og træthed, da han blev ”tvunget til at afgive falsk tilståelse” om at have solgt nøglerne.

Se klip fra "60 Days In" i Jefferson-fængslet her:

Fængslet i det sydlige Indiana har før været i mediernes søgelys.

Jamey Noel - der også er blevet hædret lokalt som "årets sherif" - medvirkede i første sæson af realityprogrammet "60 Days In" - et tv-eksperiment, hvor man lod deltagerne gå undercover som indsatte i netop Clark County arresten.

Realityserien førte til flere fyringer i fængslet - blandt andet på grund af magtmisbrug blandt personalet.

Sponsoreret indhold