Krimi15. marts 2020

Uhyggelig video: Dødsannoncer fylder snart hele avisen

Det løber koldt ned af ryggen, når man ser hvordan dødsannoncerne kræver mere og mere plads i aviserne i Bergamo, Norditalien
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega616921_001.jpg
 Foto: MEGA

I det nordlige Italien skaber udbruddet af coronasmitten lige nu hidtil uset undtagelsestilstande. Længe har hele regioner som Lombardiet, Veneto og Emilia-Romagne og Piemonte været lukket ned.

Men smittekæden er i den del yderst svær at standse.

Og skulle man stadig være i tvivl om corona blot er en lille undseelig snue, så taler omfanget af avisernes dødsannoncer sit eget tydelige og skræmmende sprog.

Lørdag delte italienske Giovanni Locatelli en hårrejsende video, hvor han først bladrer i en lokal avis, L'Eco di Bergamo - en udgave fra den 9. februar. Altså en avis der blot er 5 uger gammel.

- Hej venner, jeg vil lige give jer et indblik i, hvordan situationen er lige nu. L'Eco di Bergamo søndag d. 9 februar. En side plus en smule, siger han og bladrer hen til avisens side for dødsannoncer.

Her efter understreger han den alvorlige situation i hjemlandet ved at finde en avis frem fra den 13. marts.

- 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 og 10, tæller han, mens de overvældende mange sider med dødsannoncer åbenbarer sig.

- Bare en simpel influenza. Tak.

Sådan slutter Locatelli videoen, og refererer her til dem, der stadig i andre egne af verden, anskuer den dødelige pandemi som en uskyldig influenza.

Videoen er siden blevet delt flere tusinde gange på både facebook og twitter.

I Lombardiet, hvor Bergamo ligger, finder der ifølg The Sun to begravelser sted i timen. Og patienterne bliver stadig yngre og yngre.

Sponsoreret indhold