Krimi 24. januar

Uhyggelig uhyre: Her er hele historien om Jeffrey Dahmer

Jeffrey Dahmer var og er en af vor tids værste seriemordere, og det var kun ved et rent lykketræf, at han blev stoppet. Her fortæller vi den grusomme historie om ham
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da betjente en varm sommerdag i juli 1991 så en halvnøgen mand komme løbende ned ad gaden, havde de aldrig i deres vildeste fantasi forestillet sig, hvad der ventede dem.

Den halvnøgne mand – der havde et sæt håndjern dinglende fra sin ene hånd – påstod, at han netop havde undsluppet et monster, der ville dræbe ham.

Betjentene var en smule skeptiske, men gik dog med til at gå med tilbage til lejligheden i Milwaukee, Wisconsin, hvorfra den halvnøgne mand var undsluppet.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Jeffrey Dahmer nåede at myrde 17 drenge og unge mænd. Foto: Ritzau Scanpix

I lejligheden blev betjentene mødt af en rolig Jeffrey Dahmer. Den 31-årige fyr trak blot på skuldrene og kaldte hele postyret for en simpel misforståelse. Betjentene var derfor på vej ud ad lejligheden igen, da de faldt over et par polaroidbilleder på bordet.

Billederne viste afrevne og parterede kropsdele. De chokerede betjente anholdt Jeffrey Dahmer, der stadig var helt rolig. Kort efter indrømmede han, at han havde dræbt både drenge og unge mænd – og en hel del af dem.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Jeffrey Dahmer ønskede et tempel, der var lavet af dele fra sine ofre. Han havde i den forbindelse lavet denne tegning. Foto: Ritzau Scanpix

Den tidligere chokoladefabriksarbejder Jeffrey Dahmer nåede at dræbe og partere 17 drenge og unge mænd i perioden 1978-1991.

Han havde formentlig dræbt endnu flere, hvis politiet ikke var stødt på de grusomme fotos den varme dag i juli.

Dahmers lejlighed viste sig at være et sandt hjem af rædsler.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Ritzau Scanpix)

I en gyde bag Jeffrey Dahmers lejlighed fandt politiet adskillige knogler. Foto: Ritzau Scanpix

Foruden et helt fotoalbum med afrevne kropsdele var lejligheden overdynget med ligdele. Flere hoveder lå i fryseren og køleskabet.

I en elkedel lå et par hænder og en penis. To kranier var placeret over computeren. I hjørnet af soveværelset – i en stor tønde – lå ligdele og flød rundt i kemikalier.

Det tydede endda på, at Dahmer havde spist dele af sine ofre.

I alt fandt efterforskerne ligdele fra 11 drenge og mænd. Ét af ligene tilhørte 14-årige Konerak Sinthasomphone.  

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Stedmoderen Shari fandt ud af, at Dahmer begyndte at samle på døde dyr, da han var 12 år. Ellers bemærkede hun intet unormalt ved ham. Foto: Ritzau Scanpix

Det viste sig efterfølgende, at Konerak havde haft held til at undslippe Dahmers lejlighed. Dahmer var dog lige i hælene på den unge dreng, der var nøgen og blødte fra endetarmen, da han blev fundet på gaden ikke langt fra Dahmers lejlighed.

Overfor politiet hævdede Dahmer, at drengen var hans kæreste. Politiet hoppede på historien og overlod drengen i Dahmers varetægt.

Samme aften dræbte han Konerak, parterede liget og beholdt hovedskallen som souvenir.

Han slog sit første offer ihjel i 1978. Det var en 18-årig blaffer ved navn Stephen Hicks, som Dahmer lokkede med drinks. Dagen efter drabet parterede han liget i kælderen og gravede delene ned i sin baghave.

I de følgende år fik Dahmer flere og flere tanker om at slå ihjel. Han gik på bøssebarer, hvor han samlede unge fyre op. Han bedøvede dem med piller, før han kvalte dem hjemme i sin lille lejlighed på anden sal. Ofte havde han sex med liget, før han parterede det. 

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Juryen købte ikke Jeffrey Dahmers forklaring om, at han var sindssyg. Han blev i stedet idømt 15 gange livstid. Foto: Ritzau Scanpix

Han fandt det aldrig frastødende at myrde eller partere. I stedet blev han afhængig af det. Han blev også afhængig af at tage billeder af sine ofre i forskellige stadier. På den måde kunne han gennemleve det hele én gang til.

Til sidst kredsede hans fantasier om kannibalisme. Han begyndte at smage på sine ofre – i begyndelsen fordi han var nysgerrig. Til sidst fordi han ønskede at føle, at ”de var en del af ham”.

- Jeg ville bare have dem tæt ved mig, sagde Dahmer.

Jeffrey Dahmer blev kendt skyldig i 17 drab og idømt 15 livstidsdomme.

I fængslet blev han overfaldet to gange af andre indsatte. Første gang forsøgte en indsat uden held at dræbe ham med en hjemmelavet kniv.

Fire måneder senere – 28. november 1994 – blev Jeffrey Dahmer igen overfaldet i badet. En anden indsat tæskede ham med en metalstang. Jeffrey Dahmer var i live, da han blev fundet. Han døde dog en time senere på hospitalet.

 

Sponsoreret indhold