Krimi 13. januar

Udvist bordelmutter tiltalt for skunklaboratorier

En ældre kvinde, der tidligere er dømt for bordeldrift og udvist af Danmark, står tiltalt for at have drevet to professionelle skunklaboratorier
Foto: Torben Klint/Ritzau Scanpix

1.188 cannabisplanter.

Så stor var Nordsjælland Politis fangst, da de i september 2020 ransagede to adresser i henholdsvis Jægerspris og Slangerup.

Politiet mener, at en aldrende tidligere bordelmutter havde skiftet branche og indrettet to adresser som professionelle skunklaboratorier.

På adressen i Jægerspris fandt politiet 560 cannabisplanter, mens de på adressen i Slangerup fandt 628 cannabisplanter. Tilsammen mener anklagemyndigheden, at de mange cannabisplanter ville have givet et udbytte på ikke under 32 kilo marihuana.

Derfor står kvinden tiltalt for fremstillingen af de mange planter med henblik på videreoverdragelse af det færdige cannabisprodukt, hvilket mislykkedes, idet politiet afbrød fremstillingen. En 38-årig mand er også tiltalt i sagen, men det fremgår af anklageskriftet, som SE og HØR er i besiddelse af, at kvinden mistænkes for at være bagmanden.

Derudover står de to personer tiltalt for at have stjålet strøm for omkring 180.000 kroner. Det ses hyppigt i sager, hvor der er blevet produceret skunk, da den store elregning ellers ender med at afsløre produktionen af skunk på ejendommen.

Onsdag skal de for Retten i Hillerød.

STYREDE OPERATIONEN

Af anklageskriftet fremgår det, at den aldrende kvinde mistænkes for at have haft en ledende rolle, og at hun foranledigede andre personer, deriblandt en tiltalt 38-årig mand, til at foretage handlinger, der skulle være med til at sikre skunkproduktionen.

9. november 2018 mistænker politiet hende for at have godkendt lejemålet i Jægerspris, hvorefter der blev underskrevet en lejeaftale på adressen af en tredje person. Efterfølgende blev boligen i Jægerspris indrettet som et professionelt skunklaboratorium.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

’MEDBRING REGNSKAB’

Det fremgår også af anklageskriftet, at sagens to tiltalte har kommunikeret via den krypterede beskedtjeneste Wickr.

22.-25. september 2020 har den aldrende kvinde blandt andet skrevet til den 38-årige, at han skulle huske at medbringe et regnskab samt penge til afregning. I efterfølgende beskeder bekræfter den 38-årige, at de ville afregne sammen, og at han ville medbringe penge til den aldrende kvinde.

Politiet formoder, at regnskabet og afregningen vedrører leje af de to ejendomme i Jægerspris og Slangerup, der fungerede som professionelle skunklaboratorier.

Derudover har politiet opsnappet korrespondance mellem de to tiltalte på den krypterede beskedtjeneste Wickr i samme periode, hvor de tiltalte har skrevet frem og tilbage om, at der skulle skaffes dyrkere til skunkproduktionen.

De to tiltalte i sagen har ligeledes stået for at sørge for levering af mad til de personer, der stod for at dyrke skunken på de to adresser.

Den 38-årige mand har samtidig stået for at holde tilsyn med de to adresser i Jægerspris og Slangerup, fremgår det af anklageskriftet.

STJAL STRØM FOR 180.000

Dyrkning af skunk kræver de helt rigtige forhold. Planterne skal have den rette mængde lys og varme, hvorfor det er nødvendigt at installere lamper, blæsere og andet elektrisk udstyr.

Det kan være et problem, hvis man gerne vil undgå at blive opdaget af politiet, da det resulterer i en enorm elregning. Derfor havde de to tiltalte også fundet på en ”fiks” løsning for at komme uden om det problem.

De stjal simpelthen strømmen.

Derfor står de også begge tiltalt for som led i deres rolle i skunkproduktionen at have foranlediget, at der blev ført strøm uden om elmåleren på adresserne i Jægerspris og Slangerup i perioden 1. juli 2020 til 28. september 2020, hvorved de sammenlagt tilegnede sig 95.190 kWh til en værdi af 179.800 kroner.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Det kræver både lys og varme for at dyrke cannabisplanter, og derfor kan det blive dyrt i strøm. Kriminelle fører derfor tit strømmen uden om den officielle elmåler, så de undgår en høj regning og chancen for at blive opdaget af politiet. OBS: Arkivfoto, fotoet har intet med sagen at gøre. Foto: Filippo Monteforte/AFP/Ritzau Scanpix

OVERTRÅDTE MELDEPLIGT 21 GANGE

Den aldrende kvinde er som tidligere nævnt blevet udvist for rufferi for år tilbage. Derfor var hun også blevet pålagt en meldepligt på Udrejsecenter Sjælsmark af politiet, som bliver pålagt udviste ved dom, der ikke kan sendes retur til hjemlandet.

Hun var blevet pålagt at melde sig på Udrejsecenter Sjælsmark hver mandag, onsdag og fredag.

Den meldepligt overtrådte hun hele 21 gange i perioden 22. januar 2021 til 17. marts 2021, og er derfor også tiltalt for overtrædelse af hjemrejseloven.

Der er berammet to dage til sagen, der skal for Retten i Hillerød første dag onsdag, mens der forventes at falde dom fredag.

Sponsoreret indhold