Krimi19. januar 2024

Tyve tog 49 Børge Mogensen-stole fra sønderjysk kirke

Borgere opfordres til at være på vagt over for tilbud om køb af stole, som kan være stjålet i kirker

Syd- og Sønderjyllands Politi søger vidner efter indbrud i kirker i politikredsen, hvor der i løbet af januar er blevet stjålet stole.

Blandt andet er der fra Vilstrup Kirke stjålet 49 Børge Mogensen-stole.

Indbruddet i Vilstrup Kirke syd for Haderslev er sket i tidsrummet mellem tirsdag klokken 16.00 og onsdag klokken 09.00. Her blev 49 stole af typen J39 - den kendes også som "Folkestolen" - fjernet fra kirken.

Ni af de stjålne stole, som er sortlakerede og med lyst flet, blev efterladt på jorden uden for kirken.

Men Vilstrup Kirke er ikke det eneste sted i Sønderjylland, hvor tyveknægte har været på uønsket visit i Guds hus.

I tidsrummet mellem 9. januar klokken 16.15 og klokken 08.00 den efterfølgende morgen blev der fra Genner Kirke nær Rødekro stjålet fem FDB-stole i sort træ med lyst flet.

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer borgerne til at være opmærksomme, hvis de bliver tilbudt stole magen til de stjålne eller ser dem sat til salg.

Hvorvidt der er en sammenhæng mellem de to indbrud, ved politiet endnu ikke, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det er langtfra første gang, at der stjæles stole fra kirker. I februar og i juli afsagde Retten i Hjørring dom i to retssager, hvor i alt fire personer blev dømt.

Sagerne handlede om en række indbrud, blandt andet rettet mod kirker, og i flere tilfælde var det netop eksemplarer af "Folkestolen", som tyvene løb af sted med.

Sponsoreret indhold