TV2 holder krisemøde om sexisme

Foto: Ritzau Scanpix

TV2's nyhedsafdeling har tirsdag eftermiddag afholdt krisemøde efter en heftig debat om sexisme, seksualiseret arbejdsmiljø, krænkelser og magtmisbrug. 

Det skriver Jyllands-Posten

Ved mødet, som blev afholdt klokken 14, var hovedtillidsmand på kanalen, Lennart Sten, tilstede.

I indkaldelsen fra nyhedschef Jacob Kwon står der ifølge Ekstra Bladet: 

"Kære alle. Det er nok ikke for meget at sige, at der er en vis uro i Nyhedsafdelingen på baggrund af debatten om sexisme og MeToo. Der er mange spørgsmål, der trænger sig på - både om kulturen bredt, men også om mere specifikke ledelsesbeslutninger, der er taget indenfor den seneste uges tid. Derfor vil jeg gerne invitere jer til et stormøde klokken 14, hvor ledelsen i form af Anna Stig, Ulla Pors og jeg selv redegør for, hvordan vi griber denne sag an."

Nyhedsdirektør Mikkel Hertz deltager ikke i mødet tirsdag. Ifølge Ekstra Bladet er han på hospitalet, og har altså ikke deltaget i mødet. 

Startet af Linde

Selvom diskussionen om krænkelser, sexisme og chikane de seneste uger har været spredt godt og grundtigt ud over det meste af mediebranchen, har særligt TV2 været placeret centralt i debatten. 

Ikke mindst fordi det var kanalen egen vært, Sofie Linde, der åbnede ballet.

Ganske vist fortalte hun om en sag på DR, der ligger 12 år tilbage, men siden har en stor del af hendes kvindelige kollegaer på TV2 i den grad bakket hende op. 

I et støttebrev erklærede i alt 1615 kvindelige medarbejdere i mediebranchen sig enige, og brevet blev startet af en håndfuld TV2-journalister. 

I Berlingske gik flere tidligere ansatte på TV2 ud og fortalte samstemmende om sexisme, en nedladende tone over for kvinder og en kvindefjendsk holdning til barsel. 

Kommunikationsrådgiver Anna Thygesen måtte i løbet af sin tid på TV2 lægge øre til lidt af hvert. 

"Du bliver aldrig til noget her på TV 2. Du er for gammel, du er for rapkæftet, og jeg vil ikke kneppe dig," fortalte en stor mediechef hende tilbage i 2007 ifølge hendes nylige kommentar i Jyllands-Posten. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close