Krimi1. februar 2021

Tv-kendis dømt: Her er navnet

En hemmelig tv-kendis har siden september siddet varetægtsfængslet for at orkestrere et overfald på sin eks-kærerste
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190226-135315-1_30mb.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Kvinden er netop nu blevet idømt to år fængsel, og i din forbindelse er navneforbuddet, der har beskyttet hende, blevet ophævet.

Der er tale om "Lykkehjulet"'s bogstavvender Maria Hirse.

Den mørkhåret kvinde var iført en sort, stram kjole og et par højhælede støvler, da dommen over hende blev afsagt.

- Hun har orkestreret alt det her. Lokket unge mænd til både at begå indbrud og vold. Og selvom hun ikke var med, så var det hele sat i gang af hende. Og det er meget meget alvorligt, sagde dommeren.

- Vi har også i dommen lagt vægt på, at der var et jernrør, og der var en strømpistol. Så hun ansporede til grov vold, selv om det ikke blev begået, sagde retsformanden videre med henvisning til, at de unge mænd fik udleveret en taske af Maria Hirse med disse remedier, inden de tog afsted.

Hun blev dømt for hærværk, forsøg på røveri og for at have opfordret til vold.

Efter kort tid med sin forsvarer og sin søster meddelte de, at de ville anke dommen til formidelse.

Hirse, der ellers havde blikket stift fikseret under dommen, knækkede først og brød sammen i tårer, da hendes familie forlod retslokalet.

- Jeg elsker dig, putte, sagde søsteren, mens Hirse fik et kram af sin forsvarer.

Maria Hirse blev kendt i den brede offentlighed som 'Lykkehjuls'-baben fra 1995 til 2001, og hele Danmark sukkede dengang over den smukke skønhed.

Det gjorde mangemillionæren Peter Asschenfeldt også, som giftede sig med Maria og sammen fik de datteren, Victoria.

Efter slutningen på 'Lykkehjulet' i 2001 var hun brevkasseredaktør på UDE og HJEMME og har skrevet en lang række bøger.

Hirse sad tiltalt sammen med fem unge gutter. De fem unge mænd er i alderen 16, 18, 19, 20 og 21 år.

Den yngste har en familiær relation til den kendte kvinde, som har siddet varetægtsfængslet i sagen siden 11. september.

Den 16-årige, som deltog ved begge overfald, er idømt et års betinget fængsel. Efter en kort samtale med sin forsvarer valgte han at modtage dommen.

De øvrige blev dømt til henholdsvis fire måneders betinget fængsel, fem måneders betinget, et års fængsel, hvoraf de tre måneder skal afsones, samt 10 måneders betinget fængsel.

Den skæbnesvangre februaraften skulle de fire drenge iført elefanthuer have trængt ind i ekskærestens hus i Svendborg, hvor de i soveværelset vækkede ham med trusler om vold.

- Det var voldsomt. Jeg var ustyrligt bange. Det er da ikke nogen hemmelighed, fortalte ekskæresten i retten.

Et halvt år efter var den så gal igen.

Den ene af de tiltalte begik sammen med to andre kammerater på 18 og 19 år et nyt overfald på manden 28. august, hvor det igen var den tidligere tv-vært, der instruerede dem i, hvordan de skulle gøre.

Hun gav dem ifølge anklagskriftet en strømpistol, et jernrør og et reb til at binde manden med. Eks-kæresten skulle angiveligt mishandles med de to våben, men da de tre unge nåede hen til ejendommen, opgav de at bruge deres medbragte våben.

Men på adressen blev både ekskæresten og hans nye kæreste ramt af slag.

Retten har fundet det bevist, at tv-kendissen havde intentioner om, at ekskæresten skulle udsættes for grovere vold, end hvad han blev, idet hun udstyrede drengene med et jernrør og en strømpistol.

Hirse har nægtet sig skyldig, men erkendt, at hun sendte de unge drenge hjem til eks-kæresten for at "give ham en forskrækkelse".

Kvinden er også blevet betinget frakendt føreretten, fordi hun kørte slørende påvirket af medicin.

Sponsoreret indhold