Krimi28. april 2023

TV 2 frifrindes i forbindelse med omtalt dokumentar

TV 2 og mediets administrerende direktør frifindes for at have krænket en læges ære i forbindelse med et "Operation X"-program
TV 2 og deres administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, frifindes for at have krænket en læges ære i en dokumentar.
TV 2 og deres administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, frifindes for at have krænket en læges ære i en dokumentar.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Retten på Frederiksberg har fredag afgjort en strid mellem TV 2 og lægen Nikolas Valsamidis.

TV 2 og mediets administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, frifindes for at have krænket lægens ære i TV 2-programmet "Operation X - Lægens livsfarlige operationer".

Programmet gav ifølge Nikolas Valsamidis det indtryk, at det var forbundet med høj risiko for patienterne at blive opereret af ham, og det nedbragte hans indtjening på klinikken i Grækenland.

Efter programmets offentliggørelse påstod han at have tabt 1,4 millioner kroner.

Umiddelbart efter opsagde firmaet SOS International samarbejdet med lægen, og en række allerede bookede patienter aflyste deres operationer.

Programmet blev bragt i fjernsynet i september 2020.

Her fortalte patienter om de konsekvenser, de havde oplevet, efter at de fik foretaget fedmeoperationer af Nikolas Valsamidis.

Nogle patienter oplevede tarmslyng, en fjernet galdeblære, opkast med blod og mad gennem en sonde.

Flere tilbragte uger på hospitalet og oplevede års komplikationer efter fedmeoperationerne på hans klinik. Én var i livsfare, skrev TV 2 efterfølgende.

Ud over de 1,4 millioner krævede lægen en godtgørelse for tort på 100.000 kroner, hvilket bragte det samlede krav op på 1,5 millioner kroner.

Men han tabte altså sagen og skal også betale sagens omkostninger til TV 2 og Anne Engdal Stig Christensen.

Mediet foreholdt Nikolas Valsamidis kritikken, inden afsnittet blev bragt i fjernsynet den 10. september 2020.

- Jeg har opereret cirka 150 danskere siden 2015, og af de 150 vil jeg vove at påstå, at over 90 procent har det rigtig, rigtig godt, sagde han til TV 2.

Patienterne valgte ifølge TV 2 operationen i Grækenland, fordi det enten var billigere, eller fordi de ikke var kvalificeret til en fedmeoperation i Danmark.

Både TV 2 og Nikolas Valsamidis har tidligere oplyst, at der ikke er dokumenteret et højere antal komplikationer ved Nikolas Valsamidis' fedmeoperationer end ved tilsvarende operationer i Danmark.

Sponsoreret indhold