Krimi27. februar 2020

TV 2-ansat smittet med corona-virus: Vi er dybt rystede

Den corona-smittede TV 2-ansat fortæller, at familien er ved godt mod trods smitten med det frygtede virus
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200226-160422-4_68mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Det første tilfælde af corona-virus har ramt Danmark. Natten til torsdag er en ansat ved TV 2 blevet bekræftet smittet med virusset, efter han sammen med sin familie har været på skiferie til Italien.

I en udtalelse til TV 2, fortæller den smittede – Jakob Tage Ramlyng – at han og resten er familien er ved godt mod trods smitten:

- Vi er selvfølgelig dybt rystede over, at det vi troede var stærkt usandsynligt, nu er vores virkelighed. Vi skal være i karantæne i vores eget hjem i 14 dage.

- Det kommer til at betyde en masse opkald fra lægefagligt personale og videre undersøgelser. Meget falder på plads i løbet af de næste dage.

- Vi har siden vi kom hjem fulgt anvisningerne fra vores respektive læger, og indtil i går var rådet, at vi skulle betragte det som en almindelig virus, skriver Jakob Tage Ramlyng til TV 2, inden han tilføjer:

FAKTA

Coronavirus, kendt som COVID-19 , er en familie af virus, der kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene.

Det første tilfælde blev fundet i Wuhan i Hubei-provinsen i den østlige del af Kina i december 2019.

Udbruddet spreder sig ved person-til-person smitte.

På nuværende tidspunkt beskriver WHO, at COVID-19 i 80 procent af tilfældene giver milde symptomer, mens 15 procent bliver så syge, at de må indlægges på sygehus.

Yderligere fem procent bliver så alvorligt syge, at indlæggelse på intensiv afdeling bliver nødvendigt.

Alvorlig sygdom ses primært hos ældre og svækkede.

Hvis du har været i områder med smitte, skal du være opmærksom på om du udvikler tegn på sygdom i luftvejene med feber, hoste eller åndenød inden for 14 dage efter hjemkomst. Sker dette så bliv hjemme og ring til din læge, vagtlæge eller Akuttelefonen. Husk at oplyse, at du har været i område med smitte.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

- Når vi følte os raske til det, skulle vi gå i skole og på arbejde som normalt. Vi er ved godt mod, selvom vi er trætte og præget af hovedpine, ondt i halsen og hoste.

Han vendte hjem til Danmark mandag, og to dage senere begyndte han at udvise symptomer på virusset.

Natten til torsdag blev Jakob Tage Ramlyng undersøgt på Roskilde Sygehus, hvor han blev bekræftet smittet med det såkaldte covid-19.

I forbindelse med smitten skal han nu opholde sig i karantæne i sit hjem på Sjælland.

Direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, oplyser til TV 2, at det danske beredskab nu er iværksat i kølvandet på det første bekræftede tilfælde i Danmark.

Det betyder blandt andet, at beredskabet er gået i gang med en såkaldt ”kontaktopsporing” for at undersøge, hvilke personer den smittede mand har været i kontakt med siden hjemkomsten fra Italien.

- Det kommer vi til at fortsætte med i dag, også hos jer (på TV 2), fordi det er jeres kollega, der er blevet smittet, fortæller Søren Brostrøm til TV 2.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har tidligere erklæret udbruddet af corona-virusset for en international sundhedskrise, og de seneste uger har virusset spredt sig som en steppebrand over det meste af verden.

De seneste dage har der desuden været flere bekræftede tilfælde i Europa.

Lande som Østrig, Norge, Schweiz og Kroatien har bekræftet tilfælde af corona-virus, og nu er turen altså kommet til Danmark.

Sundhedsstyrelsen vil holde pressemøde om sagen klokken 08.

Sponsoreret indhold