Krimi4. april 2024 (opd. 4. april 2024)

Tumult før derby: Tre mænd idømt fængsel for vold og grov gadeuorden

Et tvillingebrødepar og en tredje mand blev torsdag idømt fængsel for episoden, som opstod på Glostrup Station dagen før kampen mellem Brøndby og FC København i maj 2023
FC København vandt fodboldkampen på Brøndby Stadion i maj 2023. Dagen før var der dog gadeuorden på Glostrup Station, og det har fået konsekvenser for tre mænd, der er idømt fængsel for vold og grov gadeuorden.
FC København vandt fodboldkampen på Brøndby Stadion i maj 2023. Dagen før var der dog gadeuorden på Glostrup Station, og det har fået konsekvenser for tre mænd, der er idømt fængsel for vold og grov gadeuorden.
 Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Tumult og kaotiske scener udspillede sig på Glostrup Station den 13. maj i fjor, dagen inden at fodboldklubberne Brøndby og FC København tørnede sammen i et lokalopgør på Brøndby Stadion.

Flere personer er løbende blevet dømt, og torsdag er der afsagt endnu en dom mod den række af personer, som er blevet tiltalt på baggrund af politiets efterforskning.

Det drejer sig om et brødrepar - tvillinger på 28 år - fra Københavns Nordvestkvarter og en 25-årig mand fra Valby i København.

Tvillingerne er idømt hver tre måneders fængsel, mens den 25-årige har fået to måneders fængsel, oplyser anklager Mathias Johannsen fra Københavns Vestegns Politi, som mødte på vegne af anklagemyndigheden ved torsdagens retsmøde i Retten i Glostrup.

Nogle vil måske huske optagelser fra slagsmålet på Glostrup Station, som blev vist i flere medier. Her så man, hvordan en ældre kvinde skubbes omkuld, da hun bliver fanget i et inferno af slagudvekslinger og fyrværkeri på perronen.

Siden har politiet rejst sigtelser mod en lille snes personer, og der er blevet idømt både betingede og ubetingede straffe.

Den ældre dame henvendte sig efterfølgende til politiet som vidne. Hun har imidlertid ikke medvirket under retssagen. Dog er der afspillet overvågningsmateriale fra stationen, som illustrerer, hvordan almindelige togrejsende pludselig befandt sig i et inferno af vold og fyrværkeri.

De tre københavnere er dømt efter straffelovens bestemmelse om grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden, i og med at de var del af den gruppe personer, som deltog i masseslagsmålet.

Konkret er de dømt for på stationen at have overfaldet en brøndbyfan, som de holdt fast og sparkede. Det foregik i ledtog med tre personer, som det ikke er lykkedes for ordensmagen at finde frem til.

De var også tiltalt for at have kastet et nødblus mod en gruppe brøndbyfans uden at ramme nogen - forsøg på grov vold, mente anklagemyndigheden. Men retten fandt det ikke tilstrækkeligt bevist, at de tre stod bag og valgte at frifinde dem.

Anklager Mathias Johannsen fortæller, at retten i forbindelse med strafudmålingen har lagt vægt på, at tvillingerne havde en mere fremtrædende rolle end den 25-årige, og at den ene tvilling tidligere er straffet for lignende kriminalitet.

Episoden på Glostrup Station er blot én af en række episoder i de senere år med voldelige sammenstød i det offentlige rum i forbindelse med optakten til eller afviklingen af fodboldkampe mellem Brøndby IF og FC København.

Sponsoreret indhold