Krimi 9. juni (opd. 10. juni)

Tredje dag i Mia-sagen: Det sagde vidnerne

Fredag var vidner i retten for at beskrive, hvilken tilstand den 22-årige Mia Skadhauge Stevn var i, inden hun gik mod busstoppestedet på Vesterbro i Aalborg, hvor hun blev samlet op af den 37-årige, der er tiltalt for drab
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Her kan du få et overblik over, hvad der skete inden Mia Skaghuage Stevn forsvandt.
Alexander Brisling

Læs også: LIVE fra retten: Mia Skadhauge Stevn blev dræbt – nu forklarer vidner

Flere vidner var fredag kaldt ind i retten i Aalborg, hvor de skulle forklare, hvordan de oplevede Mia Skadhauge Stevn, da hun festede i Jomfru Ane Gade, inden hun satte sig ind i en bil på Vesterbro i Aalborg.

Indtil nu har vi ellers kun hørt den tiltalte forklare, hvilken tilstand Mia Skadhauge Stevn var i efter klokken 06.09, men fredag blev vi klogere på, hvordan vidner oplevede den 22-årige sygeplejerskestuderende.

De mange ord, som den 37-årige tiltalte i drabet på Mia Skadhauge Stevn nu siger, kan måske ende med at fælde ham som morder. Ikke fordi de i sig selv er et bevis. Men de virker allerede nu som en solid pegepind, anklageren i sagen kan bruge til at nå frem til de ægte og fældende beviser.
Kilde: SE og HØR

Dagens to første vidner var mænd, der begge havde mødt Mia Skadhauge Stevn på Heidis Bier Bar, der ligger inde i Jomfru Ane Gade.

Den første mand fortalte, at Mia havde prøvet at hive ham med ud på dansegulvet, men at han afviste at komme op for at danse. Det var ifølge ham selv ikke noget, han gjorde sig i.

Adspurgt fortalte han, at Mia virkede ”normalt glad-fuld”, da han mødte hende. Han beskrev hendes opførsel som ”sådan lidt flirtende” og havde i en tidligere afhøring fortalt politiet, at han havde set hende kysse med to mænd den aften.

Ifølge den afhøring var det først en mand med ”sydlandsk udseende”, hun kyssede i baren, hvorefter han senere så hende kysse med en mand med langt rødt skæg. Vidnet forklarede dog senere, at han ikke særligt tydeligt husker det selv, da det er lang tid siden, og han selv var fuld den aften.

Kram og tantekys

En mand, der dansede med Mia på samme bar, trådte også ind i retssalen og forklarede sig ved vidneskranken.

Han havde været i byen med nogle venner, og de valgte at gå ind på Heidis Bier Bar, hvor han så Mia Skadhauge Stevn på dansegulvet. Han bød hende op til dans, som han beskrev som en ”almindelig svingom”, der blev afsluttet med et kram og et tantekys.

Anklageren bad ham om at beskrive den Mia, han havde mødt den aften.

- Hun virkede som en sød pige. Almindelig høflig og flink. Ingen sure mener når man spurgte om hun ville danse eller ryge.

Hvad med hendes tilstand?

- Hun virkede godt beruset. Det var jeg også selv, men altså, om det var mig eller hende, der var mest fuld ved jeg ikke.

De to skiltes, da hun forsvandt fra ham, da de stod på rygerterrassen på baren. Efterfølgende havde vidnet set hende stå og snakke med to mænd. Ifølge ham lignede det, at der var noget ved den snak, der irriterede Mia, hvorefter hun forlod stedet i et meget raskt tempo.

Sidste sted

Efter Mia har været på Heidis Bier Bar, har hun været på en anden bar i Jomfru Ane Gade, der først lukkede senere end de andre.

Her nåede hun at være i omkring fem minutter, inden dj’en meldte ud, at baren skulle lukke. Ifølge klubbens bestyrer var det ikke noget, der huede Mia Skadhauge Stevn, som lige inden det havde været oppe at sige til dj’en ”jeg kunne give dig alt”, hvilket hverken bestyreren eller dj’en forstod hvad betød.

- Hun virker lidt beruset, men ikke noget som de andre gæster ikke også gør. Som man selv gør klokken halv seks om morgenen. Man er træt og lettere beruset, men det er ikke noget, man ikke har set før, forklarede bestyreren, da der blev spurgt ind til Mias tilstand.

En anden gæst på baren, der oplevede den 22-årige sygeplejerske som en del mere fuld var et kvindeligt vidne, var også indkaldt. Hun havde ikke selv opdaget, hun havde mødt Mia Skadhauge Stevn i Aalborg, indtil en overvågningsvideo fra baren viser hende i baggrunden af en video brugt i efterlysningen.

Om morgenen kommer hun i tanke om, at hun havde en slags sammenstød med Mia om morgenen den 6. februar. De to mødte hinanden i garderoben på den føromtalte bar, og hun oplevede Mia Skadhauge Stevn som meget fuld.

Vidnet fortalte, Mia havde spildt noget øl ud over hendes ærme, da de havde stået i garderoben. Derefter havde hun spurgt Mia, ”hvad fanden laver du?”, og svaret hun fik var med til at få vidnet til at tro, at den unge kvinde var meget beruset.

- Hold din kæft, han er jo syg i hovedet, havde hun svaret, hvilket Mias veninde, der senere på dagen vidnede var meget usædvanligt for Mia at sige.

Seksuelt overgreb

Det blev meget følelsesmæssigt inde i retslokalet, da Mias studieveninde kom ind i salen for at afgive sit vidneudsagn. De to havde været i byen den aften, hvor Mia satte sig ind i tiltaltes bil og senere blev fundet dræbt i en skov.

Hun gjorde det klart under hele vidneudsagnet, at der ikke havde været noget usædvanligt ved Mia den aften, og det havde været en tur i byen, som så mange andre. De to havde været i byen sammen omkring fire til fem gange, efter de havde lært hinanden at kende året før på deres studie.

Veninden fortalte om hele deres bytur, og hvordan de omkring kokken fire besluttede at gå hjem, hvorefter Mia forsvandt fra veninden uden at sige farvel.

- Din stive lort, havde hun skrevet til Mia på messenger, da hun bare tænkte, hun var fuld og var gået mod bussen uden at sige det. Hun gjorde det dog klart, at de to havde været omkring lige fulde, og de på en af de første barer havde delt en drink, så de var sikre på, der ikke var nogen, der puttede noget i drinken.

Under hendes forklaring blev der spurgt, om Mia tidligere havde oplevet af få black outs, når hun drak. Anklageren spurgte mere ind til, hvad Mia havde fortalt om de black outs.

- Det har jeg meget svært ved at sige, fortalte vidnet med en grødet stemme, mens hun tørrede sine øjne for tårer.

Har hun været udsat for noget eller gjort noget, hun ikke ville have gjort ellers?

- Ja

Hvad var det?

- Hun har været udsat for et seksuelt overgreb.

Hvordan havde hun det med det?, spørger anklageren.

Der var en lang pause fra vidnet, som prøvede at tæmme sine følelser, hvorefter hun bad om en pause. Vidnet vendte tilbage efter fem minutter, og til sidst fik hun lov til at få det sidste ord, hvilket var en mulighed, hun greb.

Herefter svarede hun på flere spørgsmål om overgrebet, før de tilbage til aftenen.

- Jeg tror sådan rent helt lavpraktisk, det var en helt almindelig bytur som alle andre byture, der var ikke noget under hele den her bytur, der virkede mærkeligt, underligt eller ualmindeligt. Det var en af de sjoveste byture, jeg har haft, og vi havde det så vanvittigt sjovt den aften, sagde hun og fortsatte:

– Det er først dagen efter, at der ligesom er noget, der mærkes som om det er galt. Hun ville aldrig gøre noget uden at fortælle det. Hun ville aldrig gøre noget uden at give lyd fra sig eller lade være med at give lyd fra sig, når hun var kommet hjem.

Fuldebeskeder

Den weekend hvor Mia Skadhauge Stevn forsvandt, skulle hendes kæreste have besøgt hende i Aalborg. Men fordi Mia var færdig med sit andet semester på sygeplejerskestudiet, så havde hendes kæreste sagt, at han syntes, hun skulle tage ud med veninderne.

Han beskrev ellers Mia Skadhauge Stevns som glad, smilende og sød og behagelig at være sammen med, men de to boede langt fra hinanden, og så derfor ikke hinanden så ofte.

Derfor havde de en aftale, om at man skrev til hinanden, når man var hjemme.

- Det skete så bare ikke den ene gang, forklarede han i retten.

Da han vågende dagen efter, havde han fået flere beskeder fra Mia, mens hun var i byen. Kæresten havde svært ved at huske, hvad der stod i beskederne, men anklager læste op fra en afhøring fra tidligere.

Her havde han forklaret, at han har fået flere snaps fra hende på Snapchat og beskeder.

Ud fra beskederne og de billeder hun sendte, kunne han se, hun havde haft det sjovt, og at hun havde været fuld.

Anklageren viste beskeden fra Mia til kæresten. Hun læste samtidig en besked højt, der lød som volapyk.

Vidnet tænkte igen, at Mia må have været ret fuld ud fra den besked.

Fund i skoven

En hundefører var også kaldt ind til retsmødet for at forklare, hvor han fandt de brystplastre i Hammer Bakker, som anklager de seneste dage har spurgt tiltalte ind til. De svarer nemlig til nogle, man har fundet i Mia Skadhauge Stevns lejlighed.

Under tiltaltes forklaring kunne han ikke forklare, hvorfor der lå plastre i netop den del af området, som han ifølge sin forklaring ikke har været.

Betjenten fra Nordjyllands Politi kunne forklare en nogenlunde præcis lokation for plastrene og fortælle om politiets søgning med hunde i området. Udover plastrene fandt man også gaffatape, som der ikke umiddelbart kom nærmere beskrivelse af.

Sponsoreret indhold