Krimi23. januar 2023

Tre ture til plejehjemmet blev for meget på en dag: – Der er en rød lampe

– Allerede da vi får turen og ser samme adresse, så undrer vi os, for det er godt nok specielt, siger ambulancelægen, der i dag har vidnet i sagen om Plejecenter Tirsdalen
Plejecenter Tirsdalen i Kristrup. En ambulancelæge forklarer mandag i retten, at mistanken om, at noget var galt, opstod, da man tre gange på en dag kørte til plejecenteret. 
Plejecenter Tirsdalen i Kristrup. En ambulancelæge forklarer mandag i retten, at mistanken om, at noget var galt, opstod, da man tre gange på en dag kørte til plejecenteret.
 Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Mandag har en ambulancelæge vidnet i sagen fra Plejecenter Tirsdalen, hvor en 60-årig sosu-hjælper er tiltalt for drab og drabsforsøg.

Ambulancelægen er ansat ved Randers Sygehus, og er på arbejde den 27. februar, hvor de fire forurettede i sagen, alle bliver indlagt.

Tre ud af fire gange sidder han med i den ambulance, der kører med udrykning til Plejecenter Tirsdalen efter opkald fra en sosu-assistent.

– Det er underligt, at vi kører tre gange til det samme sted. Det er en rød lampe, siger ambulancelægen i retten, hvor TV 2 ØSTJYLLAND er til stede.

Det er i første omgang en mandlig plejehjemsbeboer, ambulancelægen bliver kaldt ud til. Han tænker på det tidspunkt ikke nærmere over det, fordi kørsler til plejehjem er nogle af dem, der er allerflest af.

Heller ikke anden gang, han kører med ambulancen ud til Plejecenter Tirsdalen, er han specielt mistroisk. Men hans tillid til, at alt er som det skal være, begynder så småt at krakelere.

Han når nærmest kun at aflevere beboer nummer to på hospitalet, før ambulancen igen bliver tilkaldt.

– Allerede da vi får turen og ser samme adresse, så undrer vi os, for det er godt nok specielt, siger ambulancelægen.

Ifølge ambulancelægen tyder de nu tre opkald til 112 på, at der er sket et svigt af en eller anden art på plejehjemmet. Han giver også udtryk for sine bekymringer, da han ankommer til Plejecenter Tirsdalen for tredje gang.

– Jeg starter med at spørge, da vi kommer ud til den tredje patient, er der noget i jeres procedure, I har lavet om? Er der noget af det faste personale, der ikke har været her? Har I haft vikar på?, siger han.

Ambulancelægen beskriver de tre beboere, han kommer ud til, som meget svækkede. Deres tilstand er kritisk, og han vurderer dem alle til at være i livsfare.

Når han ser på de tre indlæggelser i bakspejlet, så giver det god mening, at det har været medicinpåvirkning, der har udløst patienternes tilstande.

– Det giver helt sikkert mening, siger ambulancelægen.

Han nævner blandt andet, at stoffet mirtazepin giver udtalt bevidsthedssvækkelse, og at det er endnu mere farligt, når det gives til gamle, i forvejen svækkede, patienter.

– Man dør måske ikke direkte af, at man får stoffet, men fordi man er så svækket og syg i forvejen, siger han.

Under retsmødet mandag skal også flere læger på akutafdelingen på Randers Sygehus vidne. De har været på arbejde under en eller flere indlæggelser af ofrene i sagen.

Der forventes at falde dom i sagen senest d. 23. februar. TV 2 ØSTJYLLAND følger sagen.

Sponsoreret indhold