Krimi11. marts 2024

Tre palæstinensere anholdt for terrorplaner

Det er italiensk politi, som har anholdt de tre palæstinensere. Ifølge anklagere planlagde de at udføre angreb mod israelsk bosættelse på Vestbredden
Italiensk politi har anholdt tre palæstinensere for terrorplaner - angiveligt mod israelsk bosættelse på Vestbredden. De anholdte boede i I'Aquila omkring 120 kilometer nordøst for Rom.
Italiensk politi har anholdt tre palæstinensere for terrorplaner - angiveligt mod israelsk bosættelse på Vestbredden. De anholdte boede i I'Aquila omkring 120 kilometer nordøst for Rom.
 Foto: Piero Cruciatti/AFP/Ritzau Scanpix

Italiensk politi har anholdt tre palæstinensere for terrorplaner.

Ifølge en meddelelse fra politiet offentliggjort mandag havde de tre planer om en terrorhandling. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

De tre mænd boede i l'Aquila omkring 120 kilometer nordøst for Rom og havde oprettet en celle med forbindelse til Al Aqsa-Martyrernes Brigade.

Det er en væbnet gruppe, som har forbindelser til Fatah, der med præsident Mahmoud Abbas i spidsen har magten på Vestbredden.

Al Aqsa-Martyrernes Brigade anses af Israel, EU og USA for at være en terrorgruppe.

Anklagere siger mandag ifølge det italienske nyhedsbureau Ansa, at de tre palæstinensere havde planlagt en selvmordsaktion med en bilbombe mod en israelsk bosættelse på Vestbredden.

Politiet har rejst sigtelser med en straframme på op til 15 år om blandt andet terrorplaner.

- De mistænkte beskæftigede sig med rekruttering og propaganda (...) og planlagde angreb, heriblandt selvmordsangreb, mod civile og militære mål på fremmed område, udtaler politiet ifølge Reuters.

En af de tre mænd er eftersøgt af Israel, som er i krig med Hamas, der har magten i Gaza.

En italiensk domstol er ved at behandle en udleveringsanmodning vedrørende den eftersøgte.

I en anden meddelelse lyder det fra Italiens indenrigsminister, Matteo Piantedosi, at "tre farlige terrorister" er blevet anholdt. Han siger, at Italien altid er i højt beredskab, hvad angår ekstremisme og radikalisering.

Der er ikke umiddelbart nogen udtalelse fra Al Aqsa-Martyrernes Brigade.

Vestbredden har været besat af Israel siden Seksdageskrigen i 1967.

Sponsoreret indhold