Krimi24. juni 2022

Tragisk knivdrab: 20-årig tiltalt for at dræbe 18-årig

Den 18-årige mand blev stukket ihjel i Viby ved Aarhus

Planen var formentlig at frarøve en 18-årig skunksælger hans stoffer, men det hele endte i stedet i et tragisk knivdrab.

Drabet skete 31. oktober på Ormslevvej i Viby i Aarhus, hvor den 18-årige blev stukket flere gange med en kniv, så han senere afgik ved døden.

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har nu rejst tiltale for manddrab i sagen. Det er en 20-årig mand, der er under anklage for den alvorlige forbrydelse.

Gruppen af mænd, som ifølge Østjyllands Politi, havde planlagt røveriet, havde aftalt at mødes med den 18-årige for at købe skunk. Men gruppen var bevæbnet med kniv og økse, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Allerede i timerne efter drabet anholdt politiet to mænd, som blev varetægtsfængslet. Og i dagene efter blev yderligere to anholdt og fængslet, mens en femte mand blev sigtet for at bortskaffe beviser.

Den femte mand er allerede dømt for sin del i sagen. Hans straf lød på 30 dages fængsel, oplyser Østjyllands Politi.

Derudover er en anden mand idømt to års fængsel for røveri og for grov vold. Det skete ved en tilståelsessag, hvor manden erkendte sig skyldig.

Ud over den 20-årige, som nu er tiltalt for manddrab, er også de to sidste mænd i gruppen på fem, som har været sigtet, nu sat under anklage. Tiltalen mod dem lyder på røveri og på grov vold med døden til følge.

Forskellen på manddrab og vold med døden til følge er, hvorvidt gerningsmanden ved sin handling må anses for som minimum at have accepteret risikoen for, at offeret ville dø.

Har det været tilfældet, kan der straffes for drab. Men vurderer retten, at gerningsmanden alene kan klandres for at have udøvet vold, og at dødsfaldet er en uagtsom følge af dette, så kan der straffes for vold med døden til følge.

Strafferammen i sager om manddrab er fængsel indtil på livstid. I udgangspunktet ligger straffen på 12 års fængsel. I sager om vold med døden til følge er strafferammen op til 10 års fængsel. I udgangspunktet ligger straffen nogle år lavere end det.

/ritzau/

Sponsoreret indhold