Krimi15. april 2020

Tragisk for byens bedste: Voldsom brand blev dødsstødet

Københavns måske mest populære frokostrestaurant Restaurant Palægade er gået konkurs, efter den brændte
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/2020-04-15_07_46_15-20160615-135518-4_85mb.jpg_-_billeder.png
 Foto: Ritzau/Scanpix/Niels Ahlmann Olsen

Den er flere gange blevet udråbt til at være Københavns bedste frokostrestaurant af byens madanmeldere.

Men nu er det slut med at spise sild og drikke snaps på Restaurant Palægade.

Først kom corona-krisen og nu har en ildebrand fået stedet til at gå konkurs.

Det skriver Berlingske.

Restaurant Palægade har i mange serveret smørrebrød med et moderne twist. Samtidig har priserne været rimelige, hvilket har lokket mange spisende til.

For en lille måned siden brændte restaurant og forikringsselskabet vil ikke dække udgifterne til en renovering.

- Den 11. marts var landet endnu ikke lukket ned, men vi mærkede allerede konsekvenserne af coronaepidemien. Der var ikke så mange gæster i restauranten den aften, så i stedet blev et par tjenere sat til at behandle bordene med linolie, siger medejer Rune Jochumsen til Berlingske.

Artiklen forsætter under opslaget.

Det kan være en farlig cocktail, hvis man ikke ved, hvordan man skal håndtere det. En klud fyldt med linolie kan selvantænde, hvilket tjenerne ikke vidste.

Ifølge avisen lagde medarbejderne de olie-fyldte klude ned i en spand sammen med andre stofklude og gik 22.15.

Klokken 01.15 blev en anden medejer ringet op af brandvæsenet, der kunne fortælle, at de netop havde slukket en brand i deres restaurant.

Deres forsikringselskab vil ikke dække, da der eftersigende skulle stå klart og tydeligt i forsikringspolicen, at brandskader ikke erstattes ved uansvarlig omgang med brandfarlige væsker.

Rune Jochumsen fortæller til Berlignske, at skaderne løber op i ti millioner kroner. Selvom holdet bag hyrede en advokat til at kigge på sagen, er det ikke lykkedes at få nogle penge fra forsikringsselskabet.

Og nu har de erklæret stedet for konkurs.

Sidste år kårede Berlingske stedet til byens bedste frokostrestaurant. Ejerne bag fortæller, at de lige skal sunde sig, men drømmer allerede om at åbne et nyt sted, når det bliver muligt.

Sponsoreret indhold