Krimi2. september 2019

Topmodel idømt fængsel

Joy Frederikke Rothausen blev dømt for bedrageri og dokumentfalskneri
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/koebenhavns_byret_6.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

Topmodellen Joy Frederikke Rothausen sad mandag på anklagebænken i Københavns Byret.

Her var hun anklaget for at have begået bedrageri og dokumentfalsk.

Før sagen begyndte fortalte kvindens advokat, at hun erkendte sagens forhold to og tre. Punkterne drejede sig om, at hun havde forfalsket en mail fra sin bankrådgiver og brugt en tidligere roomies navn til at købe tøj på ’H&M’ og ’and other stories’ for et samlet beløb på over 10.000 kroner.

Ifølge anklageskriftet i sagen, som SE og HØR har fået aktindsigt, var hun også anklaget for at have beholdt et depositum 12.170 kroner for et værelse i en lejlighed, som hun ville leje ud under en rejse til USA.

Men værelset blev aldrig lejet ud, og den kvinde, der troede, at hun skulle flytte ind, så aldrig sine penge igen.

Joy Frederikke Rothausen blev kendt skyldig i alle sagens forhold af et enigt domsmandsting. Og dommeren idømte modellen 30 dages ubetinget fængsel og 60 dages betinget fængsel.

På Le Managements hjemmeside, kan man se, at Joy har været fotomodel for store mærker som Adidas og Champion.

Falsk udlejning

I retten var den unge model iklædt en lang blomstret kjole og hvide sneakers.

Hun fortalte retten, at hun i 2017 havde planer om at flytte til Californien i USA, fordi hun ville forfølge sin drøm om at blive model. Men hun havde et stort problem.

- Jeg havde ingen penge, forklarede hun i vidneskranken, da anklageren spurgte ind til modellens økonomi.

Ifølge anklageren oprettede Joy en annonce på Facebook, som en ung kvinde håbefuldt henvendte sig på.

De to havde en længere korrespondance over Messenger, hvor modellen sendte og underskrev en lejekontrakt med den unge lejer. Efter en fremvisning overførte lejeren penge for depositum og husleje.

Men det stod hurtigt klart, at der ikke var noget ledigt værelse.

Her kneb det en anelse for topmodellen med hukommelsen, da anklageren fremviste beskeder, som Joy havde sendt.

- Det kan jeg ikke huske, sagde hun i vidneskranken flere gange, da anklageren fremlagde dokumentation for, at Joy udgav sig for at være sin roomie og roste sig selv. I en anden besked forklarede hun, at modellens far var alvorligt syg af kræft, og hun ikke kunne flytte ind alligevel.

Et andet vidne forklarede i retten, at en tredje person nåede at flytte på det værelse, som Joy ville leje ud på Facebook.

Dokumentfalskneri

Kvinden, der havde håbet på at leje værelset, forsøgte i starten af november måned at få fat på topmodellen. Uden succes.

Den unge lejer forklarede under sit vidneudsagn, at hun forsøgte at få dokumentation for, at Joy ville sende pengene retur, da hun endelig fik kontakt.

Kort efter sendte modellen en mail med garanti fra Arbejdernes Landsbank. En mail, som hun selv havde fabrikeret i et forsøg på at vinde tid, erkendte hun til dommeren.

Tidligere dømt

Under retssagen kom det frem, at modellen i 2016 var blevet dømt for databedrageri. Hun blev idømt 100 timers samfundstjeneste.

Det lykkedes ikke for Joy at overholde aftalerne med kriminalforsorgen. Derfor vurderede kriminalforsorgen, at hun ikke var egnet til en lignende straf.

Joy Frederikkes forsvarsadvokat forklarede, at topmodellen har lidt af en sindslidelse, som hun netop er blevet diagnosticeret med, for at forklare sin klients gøren.

I retten erkendte den fotogene kvinde, at hun også havde brugt sin daværende roomates dankort til at købe tøj for op i mod 10.000 kroner.

I samråd med sin advokat valgte hun at tage imod dommen.

På sin blog skriver den unge model om sig selv:

’Jeg er en ung københavner bosat i en dejlig lejlighed i Nordvest, hvor jeg bor sammen med min kæreste og min kat. Til hverdag arbejder jeg som model og bruger min fritid på en masse skøre ting, bl.a. dette blogprojekt, som jeg håber, vil få lidt velfortjent opmærksomhed’, står der på hendes hjemmeside.

Sponsoreret indhold