Krimi5. oktober 2021

Tom Hagens forsvarer: - Sagen vil blive henlagt

Snart tre år efter, at 68-årige Anne-Elisabeth Hagen forsvandt, er Tom Hagens advokat helt sikker på, at hans klient aldrig bliver tiltalt for drabet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200915-103140-4_2mb_1_0.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix
31. oktober er det tre år siden, at milliardærfruen Anne-Elisabeth Hagen forsvandt fra sit hjem i Lørenskog i Norge. Halvandet år efter blev hendes mand, Tom Hagen, anholdt og sigtet for drabet eller medvirken til drab på konen. Han har hele tiden nægtet sig skyldig i enhver involvering i sagen. Selv mener Hagen, at konen blev bortført af ukendte gerningsmænd med et økonomisk motiv. Formelt har han været drabssigtet i 523 dage.
- Det siger sig selv, at det er vanvittigt krævende at være drabssigtet, siger Hagens forsvarer, Svein Holden, i et længere interview i den norske TV 2-dokumentar ”Forsvinningen på Lørenskog”. Det skriver TV 2 Norge. Artiklen fortsætter under billedet ...
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20200428-092614-l_5mb_12.05.48.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)
Omkring 30 politifolk arbejder dagligt på Lørenskog-sagen. Og milliardæren Tom Hagen har ifølge sin forsvarer fortsat et håb om, at det lykkedes politiet at opklare sagen. - På den ene side er vi glade for, at der fortsat er mange mennesker, som arbejder på sagen, ligesom at politiet udtaler, at de har et håb om at opklare den. På den anden side er det belastende for Hagen stadig at være sigtet, siger Svein Holden. Gerningsstedet, ægteparrets bolig på Sloraveien 4, er betegnet som Norges mest undersøgte gerningsstedet.

Sikker på henlæggelse

- Jeg kender sagens dokumenter, og jeg er fuldstændig sikker på, at sagen mod Hagen bliver henlagt, siger advokaten, der dog ikke kan uddybe, hvorfor han ikke mener, at politiet kommer til at rejse tiltale uden at gå i detaljer med beviserne. - Et vigtigt punkt fra min side er, at Tom Hagen var på arbejde, da det skete. Efter TV 2 Norges oplysninger, mener politiet også, at Hagen var på arbejde få kilometer fra hjemmet i tidsrummet, hvor konen forsvandt. Overfor retten har politiet tidligere argumenteret for, at de mener Hagen har haft en rolle som bestiller af ugerningen, samt at han kan have haft en rolle knyttet til vask og oprydning af gerningsstedet.

Sponsoreret indhold